Consilierul pisicuței NANI: 10 pași și 5 sugestii pentru îndepărtarea în siguranță a ojei semipermanente

„Oja semipermanentă mi-a distrus unghiile. Acum le am la fel de subțiri ca o hârtie! ” Ai auzit deja aceste două propoziții? Dar, acest lucru nu este adevărat! Produsul în sine nu este de obicei responsabil pentru unghiile deteriorate, acest lucru fiind cel mai adesea provocat de aplicarea și manipularea incorectă cu produsul. Îți voi da câteva sugestii, cum să îndepărtați în siguranță oja semipermanentă pentru a-ți menține unghiile sănătoase și ferme. Citește mai departe! 

Dacă nu vrei să plângeți asupra unghiile deteriorate și să arunci lampa UV pe fereastră după prima îndepărtare a ojei, trebuie să știi cum să scapi de această manichiură frumoasă într-un mod la fel de frumos. Tot așa cum cu părul vopsit acasă te poți lăuda în final cu o coamă sexy strălucitoare sau poți plânge asupra părului distrus. Procedura corectă și sigură este pur și simplu o piatră de temelie a succesului.

 În Consilierul pisicuței NANI de data trecută ai aflat cum să aplici ojele semipermanente în siguranță și corect pentru a te face fericită săptămâni întregi. Dar, de îndată ce toată strălucirea și luciul dispar odată cu creșterea unghiilor, este timpul să îți dezbraci unghiile și să le îmbraci într-o haină nouă elegantă. De aceea suntem astăzi aici. Dar, destul cu vorba, să trecem la treabă!

Folia de aluminiu este regina

Așa-numita metoda foliei de aluminiu este jucătorul numărul unu în acest caz. Și dacă nu știi încă, veți afla în curând de ce tocmai a primit un astfel de nume:
1alobal

  1. Cu o pilă de rugozitate mai mare (de ex numărul  80) distrugi partea superioară a ojei semipermanente.
  2. Răzuiește cu pila de unghii cât mai multă ojă – dar numai stratul lucios și o parte din oja color.
  3. Nu pili și unghia naturală, te puteți răni! Pilește doar stratul de ojă – încet, consecvent și cu atenție.
  4. Pregătește-ți câteva tampoane de vată. Dacă este necesar, le poți îndoi sau tăia pentru a se potrivi cu dimensiunea unghiilor.
  5. Pregătește câteva fâșii  suficient de late de folie de aluminiu.
    odstraneni_cast_1
  6. Înmoaiebine tampoanele de vată pregătite în acetonă. Nu fă economie! Acetona ar trebui aproape să picure din ele.
  7. Aplică tampoanel înmuiate pe unghiile pilite și apoi înfășoară-le în folia de aluminiu la fel ca într-un degetar pentru a ține tamponul pe loc.
  8. Lasă ca acetonă să acționeze cel puțin 10 minute, în mod ideal 15 minute.
  9. Îndepărtează degetarele de aluminiu și cu un bețișor de portocal îndepărtează ușor oja înmuiată. Nu o forța niciodată.
  10. Curăță unghiile de resturile de ojă și acetonă și tratează-le cu ulei nutritiv.
odstraneni_cast_2

Sugestie: În loc de folie de aluminiu îți vor servi la fel de bine clipsurile de plastic așa cum sunt utilizate în imagine. Țin perfect tamponul de vată pe unghier, sunt practice și pot rezista la sute de utilizări.

Procedez corect, dar oja nici așa nu vrea să meargă jos!

Oja semipermanentă ține pe unghii la fiecare femeie în mod diferit și, prin urmare, îndepărtarea acesteia poate fi mai puțin sau mai mult dificilă. Dacă faci parte din acel procentaj mic la care oja semi nu vrea să se miște de pe unghie chiar și după minute lungi de înfășurare în folia de aluminiu, atunci am câteva sugestii pentru tine:

  1. Nu e o acetonă ca altă acetonă. Acetona clasică nu face față ojei semipermanente. Folosește întotdeauna numai acetonă pură (poate conține parfum, dar orice fel de acetonă blândă, cum ar fi acetona cu lanolină nu va fi suficientă). Removerul de ojă semipermanentă sau diferite tipuri de acetonă blândă nu sunt potrivite pentru tine dacă ai probleme cu îndepărtarea ojei.

    Sugestie: Acetona usucă pielea din jurul unghiilor, ceea ce poate fi neplăcut. Unge cuticulele (evită unghia în sine) înainte de a îndepărta oja, cu un strat gros de cremă sau cu untură de casă. În folia de aluminiu, acetona nu va ajunge la piele prin stratul de grăsime. Pielea rămâne astfel protejată și hidratată.

  2. Este nevoie de timp. Lasă tamponul de vată înmuiat în acetonă pe unghii un timp mai lung, chiar și 20 până la 25 de minute. După primele 15 minute, verifică starea unghiilor, încercearcă să îndepărtezi ușor o parte a ojei care s-a înmuiat, adaugă acetonă în tampon și reambalează unghiile. În acest fel, acetona proaspătă ajunge la straturile unde oja ține ferm și astfel le înmoaie mai repede.

    Nu uita: Nu forța niciodată oja! Ți-ai deteriora inutil unghiile naturale. 

  3. Nu folosi primer. Acesta ajută ca oja semipermanentă să țină mai bine pe unghii. Dacă ai probleme cu îndepărtarea, atunci primerul este inutil pentru tine și cu o pregătire atentă, manichiura va ține frumos chiar și fără acesta. În plus, vei îndepărta mai ușor oja de pe unghii. La fel, în loc de primer poți evita aplicarea de nail prep sau nu pierde timpul cu mătuirea unghiilor cu o pliă bloc înainte de modelare.  Fiecare dintre acești pași contribuie la o mai mare rezistență a ojei semi. Fără acești pași, oja ar trebui să fie mai ușor de îndepărtat. Cu toate acestea, ai grijă, această sugestie poate duce la rezultate foarte individuale și trebuie să testezi ce anume va funcționa la tine.
  4. Șterge dispersia. Dispersia este un lichid transparent lipicios care se formează pe suprafața gelurilor sau a ojelor semi după întărirea într-o lampă UV sau LED. În primul rând, ajută la interconectarea straturilor individuale de ojă și, astfel, ajută la menținerea manichiurii. Dacă, după fiecare strat întărit vei șterge dispersia, reduci astfel puterea de lipire a straturilor și acetona va acționa mai bine atunci când le îndepărtezi. 
  5. Schimbă baza. Unele baze sunt mai rezistente decât altele. Dacă ai o bază extrem de puternică, este posibil ca acetona să nu se poată descurca suficient de bine. Încearcă baza și topul NANI Super Soak, care se dizolvă mai bine la contactul cu acetona și oja poate fi mai ușor de îndepărtat. 

Cam asta este tot la subiectul de astăzi. Sper că, sfaturile mele te-au ajutat și, dacă ai nevoie, nu ezita să ne contactezi pentru sfaturi pe facebook-ul nostru. Acum nu mai este nimic de făcut decât să îți doresc doar unghii fericite și cea mai frumoasă manichiură!

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.