Consilierul pisicuței NANI: Ajutor! Nu îmi ține oja semipermanentă pe unghii, ce să fac ?

Ai primit un kit de oje semi, dar din anumite motive, chiar și după a doua și a treia încercare, nu ține așa cum trebuie? Rezistă pe unghii abia câteva zile sau chiar în doar câteva ore este jos? Problema se poate datora mai multor motive fundamentale sau poate doar unui mic detaliu. Ce să facem în astfel de cazuri? Citește mai departe, îți voi spune ce e de făcut!

Ai așteptat cu nerăbdare o manichiură perfect netedă, strălucitoare și durabilă, care să reziste până la 14 zile, în schimb te confrunți cu o dezamăgire? Nu dispera. Există o serie de motive pentru care oja nu ține bine pe unghii – se ciobește sau chiar se desprinde de la bază, pe măsură ce unghiile cresc – dar, din fericire, există și o soluție.  

Ai crede că în mai mult de 80% din cazurile în care oja nu ține bine pe unghii, acest lucru se datorează unei pregătiri insuficiente a unghiei înainte de construcție sau a unei aplicări greșite?

Așadar, să vedem cum se aplică oja în mod corect:

  1. Spală bine mâinile și unghiile înainte de tratament, ideal ar fi să le dezinfectezi.
  2. Folosește un agent de îndepăratre cuticule și așteaptă aproximativ 3 minute pentru ca cuticula să se înmoaie.
  3. Cu ajutorul unui instrument de cuticule sau a unui bețișor pentru unghii din lemn de portocal împinge cuticula pentru a avea o suprafață a unghiei curată cât mai mare și îndepărtează bine toate resturile de cuticulă veche de la marginea interioară a patului unghiilor.       tf935t9788u22569_cast_1
  4. Curăță bine unghiile.
  5. Ajustează forma unghiilor la aspectul dorit.
  6. Cu ajutorul unui bloc abraziv fin mătuiește suprafața unghiilor. Vei obține astfel o suprafață mai poroasă pentru o mai bună aderență a ojei semi. De asemenea vei elimina resturile de grăsime. Acordă mare atenție și mătuirii marginilor unghiilor. Ai grijă ca pila abrazivă să nu fie prea grosieră (grosimea ideală este de 180), ai putea deteriora inutil unghiile.
  7. Curăță din nou suprafața unghiilor cu o periuță sau cu o pensulă de unghii.
  8. Folosește Nail Prep și un primer fără acid – lichide auxiliare care deshidratează unghia, degresează și creează o peliculă fină lipicioasă pe unghie care ajută la aderarea mai bună a ojei. La ambele produse este important să eviți contactul cu pielea din jur.            didtn5x187u22569_cast_2
  9. Aplică un strat subțire de bază și polimerizează suficient de mult timp într-o lampă UV / LED.
  10. După aplicarea fiecărui strat de ojă semi, fie că este vorba despre bază, culoare sau top coat, șterge cu grijă marginea unghiilor și învelește vârful unghiei în ojă. Astfel poți preveni fisurarea prematură și ruperea ojei de pe ughie.  
  11. Nu șterge dispersia (= lichidul lipicios care se formează pe suprafața ojei după polimerizare), aceasta ajută straturile individuale să adere mai bine între ele.
  12. Aplică un strat subțire de ojă semipermanentă  color și polimerizează. Repetă această procedură dacă este necesar pentru a crește saturația culorii.        31sblyh0jsu22569_cast_3
  13. Aplică stratul final lucios de top coat și pune din nou mâinile în lampă.
  14. Dacă top coatul este cu dispersie, șterge-o cu un cleaner după întărirea în lampă.
  15. Bucură-te de o manichiură frumoasă și de lungă durată!                                                                                                                ha0t3zzh2nu22569_cast_4
Acum, încearcă să răspunzi sincer la întrebarea, dacă întotdeauna procedezi cu adevărat așa cum scrie în aceste instrucțiuni atunci când aplici oja semipermanentă? Dacă nu faci sau neglijezi unul dintre acești pași, tocmai acesta poate fi motivul pentru care oja semi nu ține bine pe unghiile tale și în scurt timp se dezlipește și se rupe de pe unghii.

Procedez corect, dar oja semi nu ține nici așa!  

Procedezi exact conform instrucțiunilor dar oja se rupe și se dezlipește de pe unghii în doar câteva zile de la aplicare? Iată câteva sfaturi în ce privește motivul pentru care se poate întâmpla acest lucru și cum să abordezi situația:

ochlip_o_ezStraturi foarte groase – dacă aplici un strat prea gros de ojă semi, s-ar putea să nu se întărească bine și să adere slab la unghie. Aceasta se va dezlipi curând sau se va separa complet de celelalte straturi. În ce privește straturile, cu cât sunt mai subțiri cu atât este mai bine. Aplică întotdeauna două straturi foarte subțiri, mai bine decât un strat gros.  

Scurgeri de ojă – uneori, se întâmplă, în special celor începătoare, ca oja să curgă la cuticule și să nu o îndepărteze înainte de polimerizarea în lampă. Aceasta este o mare greșeală! Fă tot posibilul pentru a împiedica, ca oja să curgă la cuticule și, dacă totuși se întâmplă acest lucru, îndepărtează oja scursă înainte de a polimeriza unghiile (de exemplu, folosind un bețișor de portocal). Nu numai că scurgerile nu arată frumos și afectează pielea, dar odată cu creșterea unghiei vor face ca oja să se dezlipească mai repede de pe unghie. Aceeași regulă se aplică și în cazul cuticulelor îndepărtate în mod greșit sau necorespunzător.

Șlefuirea după aplicare – după ce oja este complet aplicată pe unghii, nu vei mai avea nevoie de pilă sau blocul abraziv. Forma unghiilor este dată deja și nu o mai poți schimba. Șlefuirea unghiei după aplicarea ojei perturbă straturile de ojă și apoi acestea se dezlipesc de pe marginea unghiei și se decojesc.  

Cleanerul nu este acetonă – se pare că este o chestiune de la sine înțeles, dar s-ar putea să confuzi sticluțele între ele, iar în timpul modelării să ștergi dispersia cu o acetonă în loc de un cleaner. Aceasta se folosește pentru a îndepărta oja semi de pe unghii, face oja mai lipicioasă și în cele din urmă o distruge. Dezlipirea și ruperea timpurie sunt aproape garantate.

Vârful unghiilor expus – așa cum se menționează în aceste instrucțiuni, dacă nu „înfășori” vârful unghiilor în fiecare strat al ojei, în curând vei putea desface și dezlipi oja de pe margini. Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme întâlnită în modelajul unghiilor, care însă, ar trebui evitată.

Mătuirea insuficientă – dacă neglijezi mătuirea, în special în locurile în care nu ai acces bun cu blocul abraziv – cum ar fi marginea interioară a unghiei – patul unghiei se unge mai repede iar oja ține mai rău, ceea ce poate fi un alt motiv pentru care oja ține slab pe unghii. Mătuirea corectă a unghiilor este într-adevăr necesară pe toată suprafața unghiei.

O bază rea – fiecare dintre noi avem unghii diferite, așa că se poate întâmpla ca o bază care ține bine și se potrivește de minune unei cliente să nu țină și să nu se potrivească ție și invers. Unele baze – de exemplu, bestseller-ul nostru NANI Complete Care 7in1 – sunt concepute special pentru unghiile specifice și stresate, sunt mai durabile și rezistă mai mult. Dacă te gândești la o bază diferită de cea pe care o ai acasă și nu ești sigură de alegere, nu ezita să contactactezi serviciul nostru pentru clienți :).

Asta este tot! Cred cu tărie că, articolul te-a ajutat. Dacă ai o întrebare, o poți trimite la asistența noastră pentru clienți la info@naninails.ro sau ne poți scrie pe Facebook. O manichiură frumoasă tuturor!

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.