Sfaturi practice pentru a avea picioare frumoase pe tot parcursul anului!

Vara este în plină desfășurare iar sezonul sandalelor de vară este în toi! Dacă nu v-ați îngrijit prea mult de picioare în timpul perioadelor reci, probabil că amânați purtarea de încălțăminte deschisă cât de mult se poate. Dar nu vă faceți griji – nu sunteți singurele. Cu sfaturile și trucurile noastre pentru o pedichiură de casă perfectă, nu trebuie să vă temeți de noile tendințe de vară!

Îngrijirea mâinilor este un lucru normal pentru noi, femeile. Ele sunt permanent vizibile nu numai pentru noi, ci și pentru împrejurimile noastre și sunt cartea noastră de vizită. Dar picioarele le vedem de sus, de cele mai multe ori sunt ascunse în pantofi închisi, așa că sărmanele, nu le prea acordăm atenție. Dar aceasta este o greșeală – ele sunt foarte solicitate iar noi ar trebui să le răsplătim pentru aceasta!

Există o mulțime de probleme care pot fi provocate de o îngrijire insuficientă și ajunge foarte puțin ca picioarele noastre să nu mai serveasc la fel de bine ca înainte. Unul din ele poate fi o piele întărită, care crapă dureros, unghii încarnate sau diferite tipuri de micoze care apar încetișor, dar într-o etapă avansată sunt foarte neplăcute atât pentru dvs. și pentru cei dimprejur.

47628046_sPedichiură în cada de baie

Pedichiura este de două feluri, umedă și uscată. În ce privește pedichiura uscată, lăsați-o pe seama profesioniștilor dintr-un salon de pedichiură – doar ei știu cel mai bine cum să lucreze corect cu bisturiul. Pedichiura umedă, o puteți face în schimb și singure în confortul propriei băi. Relaxați-vă, umpleți vana sau un castron cu apă caldă și amestecați sarea de baie în apă. Picioarele se vor bucura dacă veți adăuga în apă gălbenele sau lavandă, care au deasemenea efect de aromoterapie. Pielea la călcâi și la baza degetelor de la picioare se va înmuia după 15 minute și după uscare va fi ușor de îndepărtat cu piatră ponce sau răzuitoare. Nu utilizați o piatră ponce prea aspră, aceasta va zgâria urât pielea. Dacă picioarele încă nu sunt suficient de fine, dar nu mai este cazul pentru o piatră ponce, încercați să le tratați cu un peeling fin. Apoi, ungeți picioarele cu o cremă hidratantă care va hrăni și va înmoia pielea.

Atenție – deși credeți că puteți tăia singure pielea super întărită, mai bine nu o faceți. Tăietura la picioare sângerează puternic și este dificil de întrerupt, în plus există riscul de infecții. Atenție sporită în cazul în care aveți diabet sau neuropatie.

Șosete pentru picioare

Știați că există și măști regeneratoare nu doar pentru față și mâini dar și pentru picioare? Pentru a păstra picioarele delicate vă pot ajuta și șosetele BalbCare sau masca pentru picioare de la Kocostar. Ajunge doar să puneți picioarele pe masă și așteptați ca șosetele să-și facă treaba. Utilizarea regulată a șosetelor în timpul perioadelor reci va asigura, de asemenea, ca picioarele să fie mai bine pregătite pentru încălțămintea de vară!

Cu îngrijirea regulată a piciorului vă vor ajuta, de asemenea și cremele speciale pentru picioare care conțin uree – adică urină. Aceasta ajută la rehidratarea pielii și este ideală pentru utilizarea pe pielea întărită a picioarelor. Acesta va ajuta, de asemenea, cu pielea uscată pe coate sau mâini, dar aveți grijă la concentrație în cremele individuale.

40252127_sVopsirea unghiilor pe picioare nu este nici o știință

Demult nu mai este valabil că aceeași ojă trebuie să o aveți pe mâini ca și pe picioare. Creativitatea nu este limitată, dar trebuie să respectați întotdeauna câțiva pași de bază pentru a vă păstra vopseaua cât mai mult timp posibil pe unghii.

Aplicarea ojei pe unghii se recomandă imediat după ce v-ați ocupat de pielea întărită. Aveți însă grijă ca unghiile să fie uscate să nu fie unse cu cremă – cu aceasta vă poate ajuta un remover sau un cleaner. Cuticula din jurul unghiilor este, de asemenea, nedorită. Nu o tăiați, dar în timp ce este moale de la baie, împingeți-o spre patul unghiei folosind un bețișor de lemn. Aveți în plan să vă taiați unghiile? Aveți grijă să le tăiați drept. Acest lucru le împiedică să crească excesiv față de atunci când le tăiați arcuit. Utilizați o pilă ideal din hârtie. Cea din metal este prea groasă. Păstrați pila numai pentru dvs. și nu o împrumutați nimănui – poate fi o sursă de transfer de micoză.

După aceasta puteți începe cu decorarea unghiilor. Datorită faptului că unghiile la picioare nu sunt extrem de solicitate în timpul verii, oja de unghii va rezista mult timp. Cu toate acestea, dacă doriți să fiți sigure de o rezistență extra lungă, utilizați o ojă semipermanentă. Aceasta va întări unghiile în timpp ce le va da strălucire. Lucrul cu unghiile de pe picioare este puțin mai dificil, așa că aș opta pentru o ojă One Step, la care ajunge să aplicați doar un strat și ați terminat :).

Vă interesează mai multe despre pedichiură? Căutați răspunsuri la întrebările dvs.? Tema despre pedichiură este atât de largă, încât ne-ar lua mai multe articole! Scrieți-mi pe Facebook sau în comentarii ce anume vă interesează și într-un alt articol despre pedichiură, vă vom răspunde la toate întrebările!

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.