Miroase, curăță și umezește aerul: Cum să folosiți un difuzor de arome?

Ați observat deja în oferta noastră unul dintre difuzoarele de arome? Poate că v-ați gândit – la fel ca mine – că este un accesoriu de design frumos în casă sau într-un salon. Dar ce face acesta cu adevărat și de ce ar trebui să îl aveți acasă? Răspunsul la aceste întrebări îl puteți găsi în acest articol și cred că, acest instrument excelent și foarte practic vă va fascina!

Cititoarele noastre sunt în majoritate femei, așa că îmi permit să spun direct, haideți să recunoaștem fetelor – căreia dintre noi nu îi place când în casa noastră se răspândește un miros plăcut? Indiferent dacă întindem rufele proaspăt spălate, coacem o plăcintă cu un miros delicioas sau obținem un buchet de flori parfumate, aceste mirosuri plăcute ne fac o deosebită plăcere. În IKEA dăm târcoale pe lângă rafturile cu lumânări parfumate și o alegem pe cea cu un miros care ne încântă cel mai mult simțurile, gelul de duș îl alegem după miros și în cataloagele de produse cosmetice ne interesează cel mai mult paginile parfumate. Pur și simplu iubim mirosurile și aromele plăcute!

Difuzor arome Promed AL-300WS 300 ml

Mai mult ca sigur că, dețineți și voi o lampă aromaterapeutică sau un umidificator de aer, dar dacă pot spune din propria experiență – eu nu am găsit încă un ulei esențial potrivit pentru acestea care să nu fie prea agresiv. Acum însă folosesc un difuzor de arome și, în sfârșit, sunt mulțumită de rezultat. Ajunge să torn în acesta apă, să adaug câteva picături de ulei esențial prin care pot determina intensitatea parfumului și să îl pornesc. Dar cum funcționează acesta devreme ce nimic nu arde, nu se fierbe nimic și totuși miroase?

Pentru început, puțină fizică: difuzorul electric funcționează pe principiul vibrațiilor cu ultrasunete care desigur, nu pot fi auzite liber. Ele vibrează și agită moleculele de apă. Ulterior, ionii încărcați negativ încep să se elibereze din apa, care scapă din difuzor sub formă de vapori de apă rece. Prin aceasta se difuză în aer și uleiul esențial parfumat. Dă sens, nu? Pe lânga difuzarea parfurmurilor în aer, difuzoarele cu ultrasunete funcționeazaă și pe post de umidificator al încăperii în care sunt folosite, ceea ce este deosebit de important în timpul iernii și în timpul sezonului de încălzire când aerul uscat ne afectează mai mult. „Dar asta nu este totul, dragelor!”

Prin studiul de lungă durată (citit ca „soțul mi-a explicat”), am constatat că ionii încărcați negativ funcționează ca un purificator de aer molecular. Desigur, ați auzit cel puțin odată despre radicalii liberi. Acești radicali liberi sunt încărcați pozitiv cu ioni și practic zilnic intrăm cu aceștia în contact. Se găsesc de exemplu în fumul de țigară, gazele de eșapament și sunt, de asemenea, produse de radiația solară 1. Provoacă îmbătrânirea corpului nostru și prin oferirea de ioni negativi de la difuzor, puteți reduce cantitatea lor în aer. Același efect îl obțineți și cu ionizatoarele speciale de aer. Deci, noi vă oferim un dispozitiv complet de 3 în 1. Acestea răspândesc un miros plăcut în casă, umidifică aerul și curăță aerul de radicalii liberi.

Acum să trecem la partea mai distractivă. Datorită faptului că puteți determina câte picături de ulei utilizați înainte de pornirea difuzorului, funcționarea acestuia nu necesită practic nici o administrare. Puteți să îl porniți pentru o zi întreagă și să plecați – nu există nici un pericol. Îl puteți pune liniștită și în camera copilului atunci când este răcit. Adăugați câteva picături de ulei esențial de eucalipt care va ajuta copii cu respirația. (Mare atenție însă, utilizați difuzoarele de preferință, de la vârsta de 2 ani în sus, nu toate uleiurile sunt potrivite pentru copii mai mici). Pe lângă toate astea, difuzorul de arome poate funcționa ca o lampă de noapte, deoarece multe modele de difuzoare au multe variante de iluminare. Adăugați la toate aceasta un zgomot plăcut de apă în clocot care creează acel efect de sunet alb (mai modern aceasta are denumirea de „white noise „) și un somn liniștit este pe lume. Singurul lucru care ar putea prezenta un risc, este acela că puteți vărsa apa din difuzor, în caz de neatenție.

Difuzor arome Promed AL-305 - Albă

Pentru un parfum intens, adăugați 10-15 picături de ulei esențial și majoritatea difuzoarelor sunt proiectate așa încât să facă față unei încăperi de 15 m2. Puteți combina aromele după bunul gust! Trebuie doar să aveți un arsenal întreg de uleiuri esențiale care sunt disponibile și în magazinul nostru de la 10 Lei până la 30 Lei și puteți să experimentați până la nesfârșit. Aromaterapia ajută la eliminarea stresului și este o sursă de energie. De exemplu, rozmarinul stimulează concentrarea și elimină oboseala, lavanda calmează și atenuează nervozitatea. Uleiul de lămâie ajută în migrene și ameliorează durerile de cap. Deci, ce ziceți, își va găsi difuzorul utilizarea și în casa voastră?

1 Volné radikály – jejich nadměrný počet způsobuje nemoci i stárnutí. Rehabilitace.info [online]. [cit. 2019-01-16]. https://www.rehabilitace.info/zajimavosti/volne-radikaly-jejich-nadmerny-pocet-zpusobuje-nemoci-i-starnuti/

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.