Dragonii pot fi găsiți în basme dar și în manichiură! Aveți curajul experimentați până la extrem?

Dragonii sunt niște creaturi mitice minunate care apar atât în povestirile japoneze cât și în cele din vestul Europei. Să luăm deci inspirație împreună din frumusețea și maiestuozitatea acestora!

Dragonii fac parte din legende, mituri și povestiri de veacuri și pe diferite continente. Săpăturile arheologice arată că vechii sumerieni și vechii greci au fost familiarizați deja cu acest cuvânt, respectiv cu acest personaj – amintiți-vă de exemplu de eroul legendar Iason, care a recuperat Lâna de aur direct de sub nasul dragonului! În cultura modernă putem întâlni dragoni în numeroase cărți și filme fantastice – cum ar fi Harry Potter și Pocalul de foc, simpaticul dragon Night Fury (Furia Nopții) din Cum să-ți dresezi dragonul, în special dragonul Smaug din The Hobbit-ul lui Tolkien sau Drogon din Urzeala tronurilor. Cunoașteți toate aceste povestiri? 🙂
smaugFiecare cultură și națiune își imaginează un dragon sub diferite forme, dar în general, dragonul este un fel de șopârlă sau balaur cu solzi, care scoate foc din gură sau uneori chiar gheață.   În multe povestiri fantastice dragonii sunt descriși ca ucigătoare primitive și stupide, alteori sunt descriși ca fiind ființe înțelepte care au puteri magice, supranaturale și sunt deci un dușman foarte puternic, deși ele nu sunt întotdeauna o figură negativă. Eu personal sunt absolut fascinată de fizionomia lor, deoarece combinația de frumusețe și pericol a atras omenirea din totdeauna. Și dacă ceva este atât de interesant încât merită atenția mea, nu aș fi eu dacă nu l-aș încorpora în blogul meu de inspirație!

Astăzi am pregătit o manichiură în stil dragon pentru voi. Să începem ca întotdeauna cu încetul, astfel încât să vă puteți aclimatiza în lumea fanteziei. 🙂

După cum am mai spus, dragonii au o fizionomie specială iar unii dintre ei pun mare accent pe fizionomia lor. În mod sigur, veți avea nevoie de ceva decor strălucitor, sau cel puțin o culoare distinctivă. Tehnica populară este imitarea solzilor, atât în mod plastic cât și prin pictură. Veți folosi cu siguranță metoda de ștampilare, stickere și, dacă îndrăzniți, puteți picta și manual. Nici tehnica ombré nu este rea, cu ea pot fi create tranziții de culoare și puteți obține astfel o fundație deosebită pentru decorarea ulterioară.

Sfat: Puteți obține luciu extrem cu pigmenții de lustruire Chrome Flakes Effect pentru a obține unghii asemănătoare unei oglinzi frumos colorate.

Ce va urma acum? Ei bine, dragonul nu este cineva care să se țină în umbră, așa că unele manichiuriste nu se tem să modeleze forme de unghii extreme care să amintească de aripi de dragon sau fluture. Desigur, nu lipsește, de asemenea, o decorație exigentă, în special cu pietricele.

Este evident că o astfel de manichiură nu este tocmai potrivită pentru purtarea de zi cu zi, dar ar putea fi o idee minunată pentru o ocazie specială sau chiar unică. Daenerys din seria Urzeala Tronurilor ar putea invidia creațiile noastre , ce ziceți? 😉

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.