Metoda cu ștampile – cum să evităm greșelile începătoarelor?

În cazul în care doriți să aduceți decorarea unghiilor la perfecțiune, ar trebui să faceți față și metodei cu ștampile. Metoda cu ștampile ridică fiecare modelaj al dumneavoastră la un nivel mai înalt și fără necesitatea de a ști să desenați :). Eu consider metoda cu ștampile drept un dar din cer, pentru că, dacă natura m-a înzestrat cu ceva, atunci este talentul artistic. Ștampilele sunt excelente în special pentru faptul că, cu o dotare de calitate, oricine le poate face față. Azi voi încerca să vă dau câteva indicații și sfaturi bune cum să procedați iar dumneavoastră veți pute să evitați greșelile tipice pentru începătoare.

Avantajul este că pentru ștampilare nu vă trebuie imediat o dotare extraordinară. Deoarece baza este ștampila propriu-zisă pe care o vedeți mai jos. În ilustrație se află produsele firmei Konad despre care voi vorbi sigur astăzi, dar producătorul, în acest caz, nu joacă un rol prea mare. Depinde doar de dumneavoastră cum veți lucra cu ștampila și dacă vi se potrivește în mână, dar cu cea mai mare probabilitate, nu veți fi obligate să schimbați.

Razítko s gumovým polštářkem a kovová stěrka

Ștampila cu o perniță de gumă și răzuitor metalic

În cazul în care nu vă cumpărați tocmai setul pentru începătoare împreună cu plăcuțe model, nu uitați să-l puneți în coș în timp ce faceți cumpărături. Puteți alege, de regulă din câteva tipuri de decoruri pe plăcuțe de mărimi diferite. Aici nu contează mărimea, pur și simplul, este valabil că, cu cât este mai mare plăcuța – cu atât mai mare va fi alegerea de modele acasă. Alegeți după chibzuința și gustul propriu, aproape că nu există limite și pe plăcuțe puteți crea apropare orice. Plăcuțele de ștampilare se fabrică cu desene sau ornamente simple, apoi și cu imprimare pe toată unghia sau doar cu decoruri care își au locul pe marginea liberă a unghiei. Prin aceasta puteți scoate în evidență manichiura dumneavoastră clasică.

De obicei, aveți la dispoziție și plăcuțe tematice – de Crăciun, de îndrăgostiți, modele de party, natura, animale sau modele asiatice. Toate plăcuțele sunt fabricate dintr-un metal care se întreține ușor cu ajutorul unui agent de îndepărtare lac obișnuit.
În funcție de faptul de la care producător cumpărați plăcuțele de decorare, înainte de prima utilizare, acestea pot fi acoperite cu o folie albastră sau incoloră care trebuie trasă jos. De fapt, acest lucru este motivul frecvent pentru imposibilitatea de a nu putea transfera modelul pe ștampilă. Folia transparentă este foarte discretă și, din când în când, trebuie să luptați puțin cu ea. Dar unele plăcuțe nu au deloc folie pe ele. În caz de dubii, încercați să treceți peste folie cu unghia sau cu un obiect ascuțit, așa se cunoaște ușor.
Dacă vi se pare că răzuitorul din principiu, zgârie plăcuțele dumneavoastră, îl puteți înlocui cu un card de credit vechi care poate servi la fel de bine și este mai menajant față de plăcuțe.

Și cu ce să creăm ștampilele? Și pentru aceasta este necesar un lac special pentru ștampilare. Cineva ar putea obiecționa că ar trebui să meargă cu orice lac cu culori saturate, dar nu este întotdeauna adevărat. Lacurile pentru ștampilare sunt specifice prin faptul că, conțin o cantitate mai mare de pigment și, când le întindeți, observați că sunt mai ales mate. Acest lucru garantează faptul că ștampila va avea contururi frumoase, nu se va prelinge și se va usca rapid. În prezent, sortimentul lacurilor pentru ștampilare este foarte mare, cunoscut pe plan mondial fiind brandul Konad pe care l-am menționat la început. Acesta oferă o gamă largă de culori de lacuri cu care munca este o plăcere. De aceea le recomand imediat după prima încercare a ștampilelor – nu vă veți enerva degeaba și veți învăța foarte rapid să ștampilați.

Acțiunea de ștampilare propriu-zisă trebuie să fie o acțiune-fulger. Aplicați lacul prin trecerea cu pensula peste modelul de pe plăcuță, model pe care doriți să-l transferați pe unghie. Lacul din jur, care este în afara modelului, îl îndepărtați cu ajutorul răzuitorului cu care treceți o dată peste model. Astfel, pe plăcuță vă rămâne lac doar în ornament. Luați în mână ștampila cu perniță de gumă și, printr-o mișcare legănată fină, transferați-o de pe plăcuță pe ștampilă și de pe ștampilă imediat pe unghie. Așteptați o clipă până ce lacul de pe ștampilă transferat pe unghie se usucă și aglutinați creația cu un lac incolor sau luciu. Tralalaaa – ștampila este gata! 🙂

4044_naklejka

 În această fază este foarte important să lucrați rapid, pentru ca lacul să nu aibă timp să se usuce pe plăcuță. Este necesar un pic de exercițiu și practică, încercați, de exemplu, mai întâi pe hârtie și veți vedea singuri ce viteză este necesară. Mai ales nu uitați, înainte de următoarea ștampilă, să ștergeți întotdeauna pernița și plăcuța cu agentul pentru îndepărtarea lacului, altfel modelul următor nu va reuși.

Aveți experiență proprie cu ștampile? Ce modele preferați cel mai mult.

 

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.