Marea comparație: lămpii UV cu lampa LED!

Doriți să începeți cu crearea unghiilor din gel și trebuie să luați decizia dacă este mai bine să cumpărați o lampă UV sau o lampă LED? Pentru astăzi gata cu adoptarea deciziei – deoarece am pregătit pentru dumneavoastră o mare comparație între lămpile UV și lămpile LED! Vă promit că, la sfârșitul articolului, veți ști sută la sută care dintre cele două tipuri de lampă va fi pe masa dumneavoastră :). Atunci fiți foarte atenți, marea comparație a lămpilor este aici!

Lămpile UV

 

Începem cu lucrul clasic pe care, probabil mulți dintre dumneavoastră îl aveți acasă sau ați avut deja posibilitatea să-l încercați la expertele de unghii la care mergeți. Pentru că lămpile UV sunt aparate statornice îndrăgite de multe dintre dumneavoastră. Și de ce sunt, de fapt, atât de îndrăgite?

În primul rând, cel mai mare avantaj al acestora este prețul de achiziție mai mic, dar, cu toate acestea lămpile UV mențin o calitate înaltă. Pe piață găsiți o mare mulțime și, fiecare dintre acestea poate arăta puțin diferit. Diferă, de exemplu, atât prin culoare și design, precum și prin alte trucuri, cum sunt, de exemplu, afișajele LCD, ventilatorul sau trimerele încorporate, unde puteți seta și funcționarea neîntreruptă.

Lămpile UV diferă una față de cealaltă, în primul rând, prin putere. Se pot cumpăra în variante cu un număr diferit de tuburi fluorescente. Deci, deseori, găsim lămpi cu un tub fluorescent, cu patru sau chiar șase tuburi fluorescente. Un tub fluorescent are o putere de 9 wați, lampa UV cu șase tuburi fluorescente poate atinge o putere de 54 wați! Însă cu timpul, becurile se uzează și trebuie înlocuite. În situații standard, acestea se înlocuiesc după 300 de ore de lucru, însă, bineînțeles, aceasta poate varia. Deseori însă rezistă mai mult, chiar dacă atunci lampa nu mai are puterea sa nominală și durata întăririi gelului într-o astfel de lampă se poate prelungi semnificativ – și anume, poate chiar de la 2 minute până la 3 minute.

Lămpile LED

La fel ca în lumea becurilor clasice, așa și în cadrul modelajului unghiilor, lumea începe să treacă pe lămpile LED care, în loc de tuburi fluorescente clasice, folosesc diode LED. Care sunt avantajele acestora?

Cel mai mare avantaj al lămpilor LED este consumul lor mic de energie și, îndeosebi, lipsa necesității de mentenanță. În cazul în care vă câștigați pâinea cea de toate zilele cu modelajul unghiilor, sigur veți aprecia aceste proprietăți. În timp ce la lampa UV nu aveți voie să uitați de înlocuirea becurilor, aici aproape că nici nu prindeți sfârșitul duratei de viață al acestora – deoarece producătorii lămpilor LED menționează durata de viață a produselor de 5000 de ore – dar în practică, de obicei, este mai mult. Deci, trebuie să aveți lampa LED aprinsă în fiecare zi lucrătoare, 8 ore pe zi și așa trebuie să lucrați timp de aproape 3 ani, până ce vine sfârșitul acesteia :). Însă durata de viață atât de lungă este compensată de prețul de achiziție mai mare.

Cu toate că lămpile LED au o putere mai mică – se fabrică, de exemplu, cu puteri de 6, 9, 12 și 18 wați – paradoxal, gelul se întărește în ele mai rapid decât în lămpile UV. Deseori sunt suficiente 30 de secunde, așa că lucrul cu ele este mult mai rapid. După clasicele două minute, lampa LED vă întărește fiabil orice gel. În prezent, poate ați înregistrat pe piață noile tipuri de geluri destinate tocmai întăririi în lampa LED. Este vorba de gelurile LED pe care tocmai sub lampa UV clasică nu le puteți întări. Lămpile LED mai întăresc și gel lacuri și majoritatea gelurilor color, însă au probleme cu gelurile UV pentru modelare și, de obicei, trebuie coapte un timp mai lung sau nu trebuie întărite deloc, asta trebuie să încercați.

Lămpile LED se vând și ele în diferite variante și, așa cum am mai menționat, diferența constă îndeosebi în putere și numărul de diode pe care le conține lampa. Puteți cumpăra și varianta cu timer pentru 10, 30, 60 sau 90 de secunde. Pe piață se află și lămpi LED cu timer pentru exploatare neîntreruptă de trei ore. O mare ademeneală pentru o mulțime de femei sunt însă și lămpile LED de buzunar, de exemplu, pentru călătorie. Sunt mici și compacte și, în cazul în care, undeva în teren, vi se distruge unghia, aveți aproape o posibilitate imediată pentru a repara totul și a vă face o unghie nouă:). Sunt în stare să-mi imaginez o mulțime de situații când acest lucru poate fi util.

Marea comparație a ajuns la sfârșit și eu sper că vă va ajuta măcar puțin cu alegerea noii dumneavoastră lămpi. Este important să cunoașteți toate avantajele și dezavantajele fiecărui produs, deoarece fiecare dintre noi folosește aceste aparate într-un alt mod. La unele dintre dumneavoastră le va ajunge doar o lampă simplă pe care o porniți doar pentru câteva minute pe săptămână, altele, dimpotrivă, vor solicita o exploatare îndelungată și fiabilitate. Oricum, sigur vă puteți alege în e-shopu NaniNails, și, dacă veți avea întrebări suplimentare sau dacă ceva nu va fi clar, nu ezitați să ne contactați pe e-mailul nostru sau site-ul nostru de Facebook!

 

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.