Acordați-le mâinilor și unghiilor dumneavoastră grija pe care într-adevăr o merită!

Hai să vedem, cărei părți a corpului îi dedicați, de obicei, cea mai multă grijă? Părului? Feței? Sau poate danturii? Nu cred că pe această planetă există un om care acordă aceeași grijă fiecărei bucăți a corpului său. Tocmai acum este timpul ideal pentru o mică schimbare! Nu subapreciați importanța mâinilor dumneavoastră și oferiți-le grija pe care într-adevăr o merită. Eu vă sfătuiesc cum să faceți.

Orice schimbare în viață sau în stilul de viață ar trebuie să vină încet și treptat. Implementarea în viață a unui nou obicei necesită timp. În general se spune că, pentru obișnuirea cu un ritual nou, ar trebui să fie suficiente 14 zile. Ce pași ar trebui să întreprindeți, dacă veți dori să le îngăduiți mâinilor dumneavoastră obosite un tratament mai bun?

Cremă de mâini la îndemână

Acelea dintre dumneavoastră care lucrează manual, probabil, nu fac nicio mișcare fără cremă de mâini, pentru că pielea de pe mâini crapă și se deshidratează foarte des. Însă nouă, funcționărașilor, deseori ne lipsește din dotare. Cu atât mai mult dacă lucrați într-un mediu cu aer condiționat. Mai ales că nu este nimic dificil! Cumpărați-vă crema care să stea pe masa dumneavoastră de lucrucel mai bine cu pompiță. Veți vedea că, îndată ce o aveți în fața ochilor, nu va fi nicio problemă cu doza de hidratare periodică :).

Nu ar trebui să vă lipsească nici din poșetă. Însă nu undeva la fund, sub un teanc de bonuri! Faceți-vă rost de una mai mică, de exemplu, una pentru călătorii, și țineți-o în buzunarul lateral. Și, când aveți un moment liber, de exemplu, în timp ce așteptați tramvaiul, dați-o în dar mâinilor dumneavoastră :).

instafoto07_1_Uleiurile

Mai ales acum, iarna, mulți dintre noi pot lupta cu cuticula din jurul unghiilor uscată și rupturi în jurul degetelor. Și, credeți-mă, eu știu ce spun. În acest caz, salvarea sunt nu numai cremele, ci și uleiurile hrănitoare, care hrănesc și loja unghială și, prin aceasta, întăresc unghiile dumneavoastră. În plus, uleiurile miroase plăcut și astfel acționează puțin și ca terapie aromatică. Încercați sugestia mea – transvazați uleiul preferat într-un recipient asemănător cariocii care, în loc de vârf, este prevăzut cu o pensulă. Astfel îl puteți folosi oriunde! Dozatoarele de plastic le găsiți pe internet, încercați să căutați “Nail Oil Empty Pen Botttle With Brush Applicator

44238764_s_1_Peeling

Peelingul este unul din lucrurile pe care nu ar trebuie să le faceți în fiecare zi, ci, mai ales, în cadrul întreținerii generale, pentru ca tenul dumneavoastră să aibă timp pentru regenerare. Peelingul îl puteți fie cumpăra la noi în e-shop, fie îl puteți fabrica singure din ingredientele pe care le găsiți acasă. Eu prefer peelingul cu cafea, care este splendid pentru epiderma întregului corp. Se zice că ajută și la reducerea celulitei, însă eu sunt sceptică din fire, vă las pe dumneavoastră să faceți evaluarea. Ceea ce însă puteți crede este faptul că miroase splendid!

Ca bază, alegeți unde și când doriți să folosiți peelingul. Dacă în cabina de duș, faceți uz de un gel de duș neutru. Dacă doriți să aveți un peeling cu cremă, faceți uz de cremă. Adăugați orice cafea măcinată, o linguriță de zahăr de trestie de zahăr sau puțină miere cristalizată, puțin ulei de măsline și puțină scorțișoară. Amestecați, nu gustați, aplicați. 🙂 Și, bineînțeles, puteți îmbunătăți în orice fel rețeta mea!

Întreținere ocazională

Nu știu, dar eu cam neglijez această întreținere. De aceea, decizia mea de Anul Nou va fi ca, cel puțin o dată la un sfert de an, să le dau mâinilor mele o compresă hrănitoare sau o baie cu parafină. De exemplu, puteți încerca mănușile BalbCare, care sunt preferate stabil în e-shopul nostru.

Cum stau lucrurile la dumneavoastră? Ce fel de grijă le oferiți mâinilor dumneavoastră? Aveți vreo sugestie pentru unghii frumoase?

Și, pentru că aș putea scrie multe despre grija față mâini și unghii, însă nimeni nu ar fi interesat să citească, îmi las celelalte sfaturi și sugestii pentru articolul următor. De această dată mă voi ocupa de faptul cum îmi pot asigura unghii puternice, sănătoase și lungi. În cazul în care aveți ceva sfaturi încercate, scrieți-le în comentarii – pot să apară în articolul următor. 🙂

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.