Sub lupă: geluri și oje semipermanente termice miraculoase – dezvăluie frumusețea și misterul lor!

Te-ai îndrăgostit de gelurile și ojele semipermanente termo pentru proprietatea lor unică de schimba culoarea? Cum să nu! Dacă te întrebi cum este posibil acest lucru, în acest articol vei afla ce magie se află în spatele acestei frumuseți!

Ojele semipermanente și gelurile termo sunt populare în fiecare anotimp, dar cel mai îndrăgite sunt vara și iarna, când diferențele de temperatură în exterior și în interior sunt cele mai mari. Este minunat să ai o culoare diferită pe unghii de mai multe ori pe zi, fără a fi nevoie să îți faci o manichiură nouă, nu? 🙂

Fereastră fizico-chimică

În acest articol, pe lângă o inspirație de culori frumoase, vom vorbi, de asemenea, despre magia și vraja care se află în spatele schimbării culorii manichiurii tale. Am încercat să aflu pe unde am putut, din fericire, pe lângă internet m-au ajutat și prietenii pisoi și pisicuțe de la facultatea de tehnică, dar chiar și așa am transpirat, uff! Întreaga distracție nu este, de fapt magie albă sau neagră, ci un fenomen cunoscut ca termocromie.

Ojele termo sunt termocromice înseamnă că își schimbă culoarea în funcție de temperatura mediului. Ha, cu siguranță îți amintești de inelul care și-a schimbat culoarea în funcție de starea ta de spirit, poate ai și o lingură acasă care să-ți arate temperatura alimentară potrivită prin schimbarea culorii sau ai o cană, care își schimbă culoarea în funcție de căldura băuturii pe care o torni în aceasta. 🙂
product_image_107953002_1500x_600x600product_image_107953009_1500x

Pentru a schimba culoarea imprimeurilor acestor articole sau a articolelor în sine, se folosesc la fabricarea acestora, pigmenți cunoscuți ca coloranți leuco. Este vorba despre niște biluțe mici – așa-numitele microcapsule având un diametru de aproximativ 1 până la 10 microni (adică între o mie și o sutime de milimetru).

În interiorul acestora există un raport bine echilibrat dintre trei tipuri de substanțe chimice:

1. Colorant – are capacitatea de a schimba culoarea reversibil (adică culoarea este capabilă să se schimbe înapoi). Culoarea, depinde de colorantul folosit. Când este combinat cu un proton sau ion de hidrogen, colorantul devine incolor.

2. Acid slab – acesta oferă un ion de hidrogen.

3. Solvent – acesta este magul nostru! Solventul permite schimbarea culorii la temperatura dorită. Când este rece, solventul este solid, astfel încât hidrogenul să adere la acidul său și să nu reacționeze cu colorantul care rămâne colorat. Când este cald, solventul se dizolvă, acidul slab este separat, ionul de hidrogen se leagă de colorant, pierzându-și astfel culoarea, lăsându-ne o culoare diferită.

Deci, avem o reacție fizico-chimică destul de interesantă pe unghii, fără să avem vreo idee despre acest lucru! Cine ar fi spus că aplicarea unei oje sau a unui gel termo pe unghii este un adevărat laborator microscopic! 🙂

O ojă semipermanentă, o mulțime de opțiuni

Avantajul ojelor și a gelurilor termice este că, într-o sticluță se află două culori și ceea ce este și mai important – oferta de nuanțe este bogată, astfel încât nu te vei plictisi niciodată. Schimbarea culorilor este interesantă în sine, dar nu te teme să folosești și alte decorațiuni, cum ar fi pietricele, autocolante sau pigmenți de lustruire. Inspirează-te în galeria foto! 🙂

Așadar, aștepți cu nerăbdare să le explici prietenelor tale de ce unghiile tale erau albastre acum o oră și acum sunt violet? 🙂 Trimite-ne fotografii cu manichiurile tale termo în comentariu pe Facebook-ul nostru, dar până atunci îți doresc o mulțime de idei!

Sursa: labmuffin.com, instagram, pinterest, wikipedia.org

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.