Sub lupă: Gel acrilic sau UV – Care dintre ele câștigă la tine?

„O manichiură puternică și durabilă fără utilizarea unei lămpi UV care va rezista cu adevărat.” Aceasta ar putea fi o definiție simplă a manichiurii acrilice. Un vis? Nu, realitate! Să aruncăm împreună o privire asupra acestor deouă tipuri de manichiură. Vom afla pentru cine și de ce este potrivit acrilul, cum se aplică, cum diferă de manichiura cu gel și dacă are și dezavantaje. Gata? Uraaa, la treabă!

Care este magia acrilicului?

Ești o fană a manichiurii cu gel, dar ești tentată să încerci acrilul pentru că prietena ta îl laudă? Ai unghii specifice și slăbite, gelul nu ține bine pe ele, așa că te gândești la o alternativă mai rezistentă? În acest caz te afli la locul potrivit, știu totul despre acest tip de manichiură.

Manichiura „acrilică”, adesea poreclită manichiură de porțelan, folosește pulbere acrilică și lichide speciale – liquid. De îndată ce, cele două componente intră în contact, creează o masă ușor de modelat, cu care se formează apoi unghia și se întărește în forma dorită.

Solidificarea completă a masei de la conexiunea inițială a pulberii și a lichidului apare de obicei în 2 minute, cu toate acestea, nu este posibilă manipularea cu aceasta după primele câteva zeci de secunde. Timpul variază în funcție de materialul și tipul de întăritor folosit (există așa-numitele lichide rapide și lente care afectează viteza de întărire a acrilicului).

Acrilul poate fi aplicat și modelat pe o unghie naturală și poate fi prelungit cu ajutorul șabloanelor precum și cu ajutorul tipsurilor de unghii. Pregătirea patului unghiei  înainte de modelaj este la fel ca în cazul altor materiale, cu excepția faptului că, în loc de un primer obișnuit, se folosește un primer cu acid, care ajută acrilul să adere mai bine la patul unghiei.

Unghiile acrilice cu tratamentul corect durează de obicei până la următoarea completare, deci chiar 4-5 săptămâni.
akryl_vs_gel1

Pe muchie de cuțit: manichiura cu acril vs. manichiura cu gel

Încărcați armele cu acril!

  • Materialul este mai tare după polimerizare decât gelul UV. Este foarte rezistent și ține bine chiar și la sarcini mai mari.
  • Acrilul este potrivit și pentru unghiile problematice – specifice, fragile, stresate sau poate grase. Împreună cu punctul precedent, acestea sunt cele mai importante motive pentru care multe femei aleg acrilul și de ce ar putea să ți se potrivească, de exemplu și ție.
  • Este excelent pentru acoperirea și întărirea unghiilor naturale, precum și pentru lungirea cu ajutorul tipsurilor sau a șabloanelor de unghii. Depinde de preferințele tale.
  • Sugestie pentru începătoare: Modelajul cu acril poate fi bine stăpânit chiar și de începătoare, deoarece, spre deosebire de gel, acrilul este mai ușor de modelat și ține mai bine.
  • Nu trebuie să investești într-o lampă UV / LED. Merită în mod deosebit, dacă la început alegi tot ce ai nevoie într-un chit pentru modelaj cu acri, care conține și instrucțiuni!
  • Modelajul unghiilor cu acril îți va lua mai puțin timp, deoarece nu trebuie să aștepți să se polimerizeze unghiile în lampă. Multe manichiuriste preferă să modeleze unghiile cu acril și apoi să decoreze manichiura cu geluri sau oje semipermanente color. O alegere grozavă! Dar, în acest caz, nu te poți descurca fără o lampă, iar timpul tratamentului unghiilor este prelungit.
  • Lichidul special are un miros specific neplăcut. Acesta este unul dintre principalele dezavantaje ale acrilului.
  • Spre deosebire de geluri și oje semipermanente, ai o selecție mai mică de pulberi colorate și alte materiale.
  • Începătoarele pot avea probleme să găsească raportul potrivit de lichid și pulbere. Dacă ai de gând să începi cu acrilul, încearcă să faci câteva bile acrilice pe hârtie sau un alt material. Nu este nimic mai rău decât atunci când acrilul este prea lichid și îți curge până la cuticule. Vei afla, de asemenea, cât timp durează ca materialul să se solidifice complet astfel încât să nu se mai poată modela.
  • Reține că, materialul este foarte puternic, dar îi lipsește flexibilitatea. La sarcini grele poate crăpa și tu vei sfârși cu o vătămare foarte neplăcută.
  • Fără un polizor pentru unghii nu va merge. Acrilul este foarte rezistent și trebuie șlefuit atunci când este îndepărtat. O altă investiție, plus un dispozitiv cu care trebuie să înveți să lucrezi.

Încărcați armele cu gel!

  • Este solid, deși nu este la fel de rezistent ca acrilul, dar are o doză de flexibilitate. Este potrivit pentru acele dintre voi care își solicită unghiile și riscă ruperea materialului prea solid sub presiune.
  • Unghiile modelate cu gel UV au o rezistență bună. Manichiura realizată corect rezistă de obicei 4 săptămâni.
  • Ca și în cazul acrilului, gelurile îți pot înfrumuseța atât unghia naturală, cât și o pot extinde cu ajutorul șablonelor sau a tipsurilor de unghii. Depinde numai de tine!
  • Gelul poate fi modelat atâta timp, până când este introdus sub o lampă UV/LED. Acest lucru nu este posibil cu acrilul, cu toate acestea, o întârziere lungă poate provoca scurgerea materialului la cuticule, deci totul cu moderație.
  • Poți alege dintr-un număr mare de geluri de construcție de diferite consistențe. Și există atât de multe geluri color încât nici nu este posibil să le numărăm!
  • Gelurile UV pot fi șlefuite cu o pilă puțin mai ușor decât acrilul, dar fără un polizor de unghii nu te poți descurca pe termen lung. Lucrul cu o pilă de unghii necesită mult timp și este foarte solicitant pentru încheietura mâinii.
  • Fără o lampă UV/LED nu te poți descurca deloc cu gelurile UV.
  • Unghiile cu gel nu țin la toată lumea și, spre deosebire de acril, nu rezistă la stres excesiv pe termen lung.
  • Pregătirea temeinică a unghiilor înainte de modelarea și manipularea corespunzătoare cu produsele este esențială aici (în caz contrar, gelurile se pot rupe, exfolia și nu trebuie să țină).
  • Pentru începătoare, stăpânirea modelajului cu geluri este mai dificilă. De asemenea, este nevoie de câteva încercări înainte să obții o manichiură după imaginația ta. Recomand să alegi la început geluri cu o consistență mai densă.
  • Prețul de achiziție al accesoriilor pentru modelarea cu gel este mai mare, în principal datorită lămpii UV/LED. Recomand cu siguranță să îți cumperi la început un kit de pornire avantajos.

Subliniat, rezumat

Dacă nu ești o profesionistă sau nu ai mai multă experiență în modelarea unghiilor, probabil că nu vei observa la prima vedere diferența dintre manichiura cu acril și cea cu gel. Nici nu se poate spune că, un material este mai bun decât altul, pentru că fiecare are părțile sale pozitive și negative, și pentru fiecare dintre noi se potrivește altceva. Este întotdeauna necesar să ții cont de faptul că, depinde de modul în care manichiurista știe lucra cu produsele și de modul în care, acestea se potrivesc cu unghiile tale. Pe scurt, ceea ce nu se potrivește unei femei, poate îi convine alteia.

Nu vrei gel și nu îți miroase (literalmente) nici acrilul? În acest caz, există multe alte posibilități, de la îngrijirea unghiilor naturale P.Shine la oje semipermanente până la materiale precum polygel sau gel acrilic, dar despre acestea vorbim altă dată. Scrieți-mi pe Facebook în comentariile direct sub articol, ce material vi se potrivește cel mai bine și de ce. Astept cu nerăbdare părerile voastre!

Surse:

https://www.instagram.com/anna_yudasova_nail_art/
https://www.instagram.com/zhannanails/
https://www.instagram.com/helenahan.pro/
https://www.instagram.com/uglyducklingnails/
https://www.instagram.com/lidiana_nascimentodesigner/
https://www.instagram.com/nadya_unias/
https://www.instagram.com/innovanails/
https://www.instagram.com/my_spa_lounge/
https://www.instagram.com/alinahoyonailartist/
https://www.instagram.com/notpolish_nail/

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.