Pisica NANI oferă sfaturi: De ce nu-mi țin unghiile din gel?

V-ați pus vreodată dumneavoastră însevă această întrebare? Sau aveți vreo clientă care revine pentru completarea modelajului, îi lipsesc câteva unghii și dumneavoastră nu vă puteți dumeri unde este greșeala? Vi s-a întâmplat că într-o zi i-ați făcut unghiile iar a doua zi toate au căzut ca perele? Există o mulțime de motive pentru care se poate întâmpla acest lucru. Și, dacă nu aveți experiență suficientă cu modelajul unghiilor, atunci, câteodată, nici nu reușiți să aflați motivele. Dar pentru asta este aici blogul meu! Citiți mai departe și aflați ce poate ascunde în spatele unghiilor din gel care cad jos.Numărul motivelor care cauzează ținerea necorespunzătoare a modelajului pe unghie este mare. Eu am pregătit pentru dumneavoastră o listă cu cele mai frecvente cu care ne întâlnim în fiecare zi.

Pregătirea necorespunzătoare a unghiei

Aceasta este evergreen-ul printre toate motivele. Pregătirea necorespunzătoare a unghiei cauzează 90% din toate decojirile și căderile unghiilor. Spuneți că sigur procedați corect? Că nu aici este greșeala? Atunci hai să repetăm împreună cum trebuie să se desfășoare o pregătire corectă a unghiei înainte de modelajul cu gel.

  1. Asigurați aspectul mat cu ajutorul pilei, înlăturați și presați cuticula. În cazul în care aveți un polizor, treceți peste cuticulă cu accesoriul cu bile.
  2. Îndepărtați praful de pe unghie și ștergeți cu prep sau alcool, nicidecum cu cleaner!
  3. Aplicați agentul de aderență – primerul. Este suficientă o picătură mică de primer masată cu pensula în unghie.
  4. Acum aplicați primul strat de gel – modelajul poate începe.

Din pregătire fac parte și alte sfaturi bune – înainte de modelaj, nu lăsați mâinile în apă prea mult și inutil, pentru că nu este vorba de spălarea veselei. Nici nu vă ungeți mâinile cu cremă, pentru că unghiile devin unsuroase și nimic nu va ține pe ele. Nici nu abuzați de lichide în cursul pregătirii unghiilor. Cu cât mai puțin, cu atât mai bine!

Tuburi fluorescente inadecvate

Folosiți pentru întărirea gelurilor lampă UV? Și când ați schimbat ultima dată tuburile fluorescente? Un tub fluorescent vechi poate cauza o neplăcere mare! Gelurile nu se vor întări perfect și nu vor adera unul pe altul așa cum ar trebui. Un tub fluorescent necorespunzător îl cunoașteți ușor, pentru că la soclu începe să se înnegrească și luminează mai puțin. Un indiciu poate fi și faptul că întărește inadecvat gelurile cu multă pigmentare, cum este, de exemplu, cel alb pentru manichiura franceză. Însă înainte de a vă hotărî să înlocuiți pentru prima dată tuburile fluorescente, aflați tipul necesar pentru lampa dumneavoastră. Pe piață găsiți lămpi UV cu start rapid și lent. Tuburile fluorescente lente licăresc o dată la aprindere, în timp ce cele cu start rapid se aprind imediat. În plus, la tuburile fluorescente lente găsiți pe soclu marcajul, de exemplu 9W – L, unde litera L înseamnă tocmai start lent.

Unghii foarte solicitate

Vă puteți tăia în bucăți, dar unghiile clientei tot cad? Discutați cu ea și aflați ce face toată ziua. Cele mai solicitate unghii le au coafezele, surorile medicale (dacă le sunt permise), femeile care muncesc în industria constructoare de mașini cu piese foarte mici sau acelea care lucrează des cu substanțe chimice de tot felul. În cazul acestor unghii puteți încerca să schimbați materialul sau să vă ajutați cu acrilul. Poate fi suficientă adăugarea în gelul UV a unei cantități mici de pulbere acrilică sau achiziționarea direct a acrigelului. În cazul în care unghiile continuă să zboare, mai încercați și acrilul. Și recomandați-i damei să poarte mânuși de protecție :).

Hormoni speriați!

Da, noi femeile întotdeauna trebuie să avem ceva în plus. De aceea, deseori ni se sperie hormonii iar unghiile din gel dintr-o dată nu ne mai țin. Vinovată poate fi contracepția, tratamentul hormonal, menstruația, alăptarea sau sarcina. Din când în când nu ajută nimic altceva decât să așteptați o perioadă de timp. Dar atenție – când veți întreba de ce unghiile nu țin, fiți discrete! 🙂

Boală

Există o mulțime de boli care pot influența modelajul unghiilor. De cele mai multe ori este vorba de eczeme, dar poate fi, de exemplu, și diabetul. Aceeași contribuție o au și antibioticele și, de aceea, este mai bine să așteptați până ce efectele acestora dispar și abia atunci să vă decideți pentru modelajul următor. Există și afecțiuni ale unghiei care pot reprezenta un obstacol pentru modelaj. Categoric nu recomand modelajul unghie atinse de o ciupercă a unghiei! O astfel de unghie este slăbită, straturile acesteia se desprind unul de altul și trebuie să așteptați să se vindece. În plus – după un anumit timp, și așa întregul modelaj s-ar desprinde de pe unghie.

Ger ca în Rusia

Ultimul dintre motive și, se pare că cel mai puțin frecvent pentru căderea ca din senin a unghiilor din gel, este gerul. Poate țineți minte de la orele de fizică că unele substanțe, datorită temperaturii ambiante, se retractează sau se dilată. De aceea, gerul nu le face bine unghiilor din gel. Materialul lucrează și unghia, bineînțeles, nu se adaptează la aceste schimbări! De aceea gelul se poate desprinde de loja unghiulară. Dar atenție – nu este vorba de geruri slabe, ci mai ales de temperaturi care ating circa minus zeci de grade. Așa că nu uitați de mânuși!

Ați găsit răspunsuri pentru întrebările dumneavoastră sau nicio explicație nu se potrivește pentru situația dumneavoastră? Credeți-mă, nici nu trebuie. În cazuri foarte rare, se găsesc și femeile cărora unghiile din gel nu le vor ține pentru nimic în lume, nici dacă ar încerca toate materialele care există până în prezent. Ce bine că mai există lacuri pentru unghii :).

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.