Manichiură cu mandale – decorare originală pentru vara care vine

Ce altă manichiură ne poate oferi modele atât de originale, într-o combinație de mai multe culori, în mai multe moduri, păstrându-și în același timp aspectul frumos? Mizați pe mandale!

Cine nu știe ce sunt mandalele. Acestea ne decorează gențile, poșetele, rochiile, adesea chiar camerele și, cu siguranță, ați încercat, cel puțin o dată, să colorați mandale într-o carte de colorat antistres, prin care ne amintim de anii din copilărie. Dar de unde provin mandalele și de ce au un efect atât de pozitiv asupra noastră?

Mandala – ordine și armonie

Cuvântul mandala în sine provine din sanscrita indiană și înseamnă un cerc sau, de asemenea, o roată sau un arc. Și probabil că, întreaga tradiție a mandalelor provine din India, deși putem găsi formațiuni similare de-a lungul istoriei umane pe toate continentele.
mandala_rainbow_colors_1132x670unnamed_1_

Mandala nu aparține nici unei culturi sau religii. Este un simbol atemporal al unității și al echilibrului care, este folosit în diverse culturi, inclusiv a noastră. Cu ajutorul geometriei, simetriei și regularității, încearcă să stabilească ordinea, să calmeze mintea, să armonizeze și echilibreze contrastele. Ei bine, asta are mai mult sens acum, nu-i așa? 🙂

4c47db4719_102157007_o2795f8f9ffe_102157003_o2
Știați că…
… mandalele, pe care de obicei le asociem mai ales cu cultura și religia estică, au o lungă tradiție și în Europa creștină? Le putem găsi sub formă de rozete pe ferestrele clădirilor gotice și mai târziu neo-gotice sau clasiciste. Roseta/rozeta se bazează pe denumirea franceză pentru trandafir, iar trandafirul este un exemplu minunat de mandală naturală. Acesta a fost o inspirație pentru arhitecții clădirilor religioase care au dat naștere unor mandale frumoase. În imaginea de mai sus puteți vedea mandala din Catedrala Notre Dame din Paris.

Cum să faci o mandală și pe unghii?

Poate părea greu de realizat, dar adevărul este că, acest lucru este destul de simplu! 🙂 Pentru astfel de modele complexe există întotdeauna o soluție excelentă – stickerele. Culorile de fundal depind numai de noi și de imaginația noastră.

  • Vreți ca mandala să emane energie, forță, convingere și să vă încarce cu energie ori de câte ori o priviți? Sunteți un tip energic și nu vă sperie provocările noi? Alegeți culori țipătoare și pline de culoare, adăugați de exemplu și sclipici și nu vă fie teamă nici de culorile neon, care sunt făcute pentru serile de început de vară. O alegere excelentă sunt și ojele semipermanente din colecția Party Animal  sau oricare dintre Geluri UV NANI Classic Neon Line.

 

  • Dacă dimpotrivă, preferați pacea, liniștea și în timpul zilei aveți nevoie să vă opriți din când în când și să răsuflați ușurate, veți alege un fundal cu o singură culoare, de exemplu în nuanțe pastelate sau crem. Persoanele mai liniștite vor sublinia sentimentul lor de prudență și dorința de a avea o anumită ordine în toate lucrurile. Cu siguranță veți aprecia nuanțele din colecția Pure Beauty sau veți alege din tonuri mai catifelate din Gelurile UV NANI pastelate.

Provocare colorată

Pentru oricine ar dori să încerce să coloreze o mandală, cu siguranță aceasta nu va fi o problemă după un timp de practică. Chiar și modelele simple pot arăta foarte impresionant! Inspirași-vă  din una dintre instrucțiunile cu imagini de mai jos sau nu ezitați să încercați propriul model. Sunt convinsă că veți reuși! 😉
how_to_neon_mandala_summer_nails_tutorial19bbe674cba16ef8b1b9494d82169e8b

a2e25866d973264b3f23e293e45e99f6c021147ae8ca79195cec43511d415c04
Convingeți-vă personal în galerie că, manichiura cu mandale are multe forme, dar fiecare are ceva deosebit în ea. Încercați să le desenați pe hârtie mai întâi sau să le colorați în cărțile de colorat, scufundați-vă în vârtejul culorilor și dați mandalei senzația pe care tocmai o simțiți. S-ar putea să fiți surprinse de lucrurile uimitoare pe care le puteți crea. 😉

Între timp, aștept cu nerăbdare rezultatele voastre, pe care, voi fi încântată să mi le trimiteți pe Facebook-ul nostru! Vă doresc multe zile frumoase de iunie.

Surse: blog.angelumlucis.cz, pinterest, instagram

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.