Focus: Lacuri de unghii clasice – mântuire sau anacronism?

În articolul de astăzi, vom face o analiză a lacurilor de unghii clasice. Vom scoate în evidență punctele forte ale acestora dar nu vom uita nici de punctele negative. În final, vom compara lacurile obișnuite cu ojele semipermanente atât de mult apreciate și, ca întotdeauna vom aduce o mulțime de inspirație frumoasă. Așadar, să-i dăm drumul!

laky
Lac de unghii, de ce DA?

Să începem într-un spirit pozitiv. Cu siguranță îmi veți da dreptate că, lacurile de unghii au o mulțime de plusuri. Așa că, le-am ales pe cele care sunt mai importante pentru noi ca utilizatoare obișnuite și iubitoare de manichiură frumoasă.  

Primul plus important este disponibilitatea lor ușoară. Le puteți găsi în fiecare magazin cu cosmetice, supermarket sau chiar la alimentare. Sunt mici, nu ocupă aproape nici un spațiu de depozitare și nu e nici o problemă să le ascunzi într-o poșetă în caz de urgență. Dacă apare într-adevăr o situație urgentă care te prinde nepregătită, fugi la cel mai apropiat magazin și alegi nuanța potrivită dintr-o gamă largă de culori. Îtregul proces îți va lua doar câteva minute și portofelul tău aproape că nici nu o va simți.

Cu siguranță nu trebuie să uităm de o aplicare ușoară. Aceasta o poți face cu ușurință chiar și pe o bancă din parc și îți ia doar câteva minute. Nu ai nevoie de lămpi UV, LED, baze, lichide auxiliare sau straturi de lustruire. Cu ajutorul lacurilor obișnuite poate fi creat un look îndrăzneț, dar și unul mai decent. Dar, dacă totuși vrei ca la outfitul tău de seară să porți o culoare diferită pe unghii? În astfel de cazuri, removerul de unghii se dovedește a fi prietenul tău cel mai bun!

De ce NU?

La fel cum fiecare monedă are două laturi, la fel și lacurile de unghii au minusurile sale. Pentru multe dintre noi, acestea sunt neglijabile. Dar până la urmă, cu siguranță vom găsi fete, care nu por trece peste neajunsurile lacurilor de unghii obișnuite.  

Mâna pe inimă, o manichiură cu lac nu rezistă de obicei mai mult de câteva zile. La cea mai mică atingere a unui obiect dur, sau la orice muncă în gospodărie, lacul își pierde luciul sau chiar se fisurează. După ce ți-ai făcut un nail art perfect, trebuie să aștepți o veșnicie ca lacul să se usuce, iar un miros de lăcrimioare va fi în zadar de așteptat. Dacă alegi culori mai puternice, cum ar fi roșu sau negru, patul și unghiile vor deveni temporar colorate și își vor păstra nuanța nedorită a culorii chiar și după înlăturarea lacului cu remover. În plus, puține femei știu că, culoarea naturală a unghiilor după utilizarea excesivă a lacurilor se tonifică spre un galben ușor. Chiar dacă acest lucru este inofensiv pentru sănătate, nu este foarte frumos ca aspect.

TOP 5 PLUS-URI VS MINUS-URIdo_textu_upraveno

+ accesibilitate – rezistență scăzută
+ ieftine – miros neplăcut
+ aplicare ușoară – pete pe unghiile naturale
+ manevrare ușoară – timp de uscare lung
+ schimbare ușoară a culorii – necesită aplicarea mai multor straturi

 

LAC VS OJĂ SEMIPERMANENTĂ

Cunoșți deja ojele semipermanente? La prima vedere par ca un lac obișnuit – o sticluță cu o pensulă. Dar pentru a crea efectul dorit, trebuie să degresezi unghiile și să folosești atât o bază, cât și un strat final, un top lucios. Fiecare strat trebuie polimerizat într-o lampă UV / LED. Manichiura va rezista pe unghii până la trei săptămâni dacă o aplici corect.

+ rezistă frumos aproximativ 2-3 săptămâni – aplicare mai laborioasă
+ efect de unghii cu gel – consumă mai mult timp
+ manipulare ușoară – îndepărtarea  mai solicitantă

+ disponibilitatea multor culori și efecte

 

+ nu miroase

 
Aș recomanda ojele semipermanente acelor femei care, lucrează manual, sunt supra solicitate în ce privește timpul liber sau celor care își îngrijesc unghiile cu entuziasm și nu le deranjează să petreacă mai mult de două minute cu aplicarea ojei, așa cum este în cazul lacurilor obișnuite.

Sugestia noastră: Obține un kit complet de modelare cu oje semipermanente în care găsești exact ce ai nevoie ca să poți crea o manichiură perfectă pe unghiile tale!

Pe de altă parte, lacul de unghii este potrivit pentru studente, în principal datorită accesibilității și posibilității de schimbare rapidă a culorii acestora. Nu vei merge la examene cu unghii de un roz neon, nu-i așa?
Indiferent dacă tinzi să folosești lacuri clasice sau a oje semipermanente, în ce mă privește pe mine, cred că lacurile clasice au avut mereu un loc călduț în lumea manichiurii și probabil că își vor păstra acest loc încă mult timp. Ce zici? Sunt lacurile pentru tine mântuire sau anacronism? Scrie-ne în comentariu pe profilul nostru de FB!

 

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.