Cum să îndepărtați, sau să scurtați unghiile din acril, sau gel în mediul casnic?

Cum să avem grijă de manichiura noastră, în această perioadă în care toate saloanele sunt închise  și nu avem nici o altă posibilitate, decât să încercăm să o facem chiar noi înșine acasă ? Cu drag vă voi sfătui, cum să îndepărtați corect unghiile din acril, sau gel, având la îndemână, doar produse de bază!

Chiar dacă situația actuală este imprevizibilă, sau pur și simplu incontrolabilă de către noi, sau dacă pur și simplu nu ne ajunge timpul câteodată , cert este, că unghiile mult crescute, în afară de faptul că nu mai arată bine, pot deveni și incomode la un moment dat. În plus – pe măsură ce unghiile cresc, arcul C și partea îngroșată a unghiei se deplasează spre vârful unghiei și se poate întâmpla ca atunci când vă prindeți unghia din cauza creșterii îndelungate și a părții expuse a unghiei, aceasta se poate rupe chiar în patul expus, ceea ce este foarte, foarte neplăcut. De aceea, am hotărât să vă vin în ajutor, pentru a vă arăta, cum puteți îndepărta, sau scurta unghiile din acril, sau gel chiar la dvs acasă. Deci cum procedăm? Citiți în continuare!

1. Igiena pe primul loc

Exact la fel ca și la efectuarea manichiurii pe primul loc este sănătatea și igiena perfectă. În procesul de pilire a unghiilor false, apare o cantitate mare de praf fin, pentru care, saloanele sunt dotate cu aspiratoare speciale. Este clar, că mjoritatea dintre noi, nu avem așa ceva acasă, așa că de preferință este să optați pentru un spațiu deschis – balcon, grădină, chiar și în fața geamului deschis.

Încăperea ar trebui să fie bine aerisită, iar în timpul pilirii să nu fie și alte persoane în preajma dvs, mai ales copiii. Deoarece praful se așează și se prinde de mucoase, protejați-vă cu o mască, eșarfă, sau cu o bucată de material simplu, cu care vă veți acoperi nasul și gura.

2. Partenera pilă

Fără o pilă, nu veți reuși. Dacă nu aveți una, achiziționați una din orice drogherie, sau alegeți una de  aici. Importntă este grosimea pilei, alegeți cele cu grosimea între 150 până la 180. O pilă foarte fină, nu vă va ajuta prea mult, iar una prea aspră poate fi chiar neplăcută. Înainte de  începe să piliți, nu uitați să ridicați cuticulele către baza unghiei.

Întotdeauna piliți dintr-un unghi ușor rotunjit, pentru a nu oferi unghiei o formă prea retezată, sau ascuțită – sau mai rău cu margini îngroșate (nu doriți să concurați cu felinele, nu-i așa?).

Pont: Unghiile sunt doar ușor crescute? Atunci ajunge doar să le scurtți puțin. În cazul în care unghiile sunt foarte crescute, înainte de toate, scurtați-le, începând de la vârfuri, după care prin pilire ușoară îndepăratați stratul de culoare. Piliți întotdeuna într-un singur sens, pentru a nu leza unghia și pentru a evita senzația de arsură.
cta1_ro
3. Îndepărtați solzii!

Dacă construcția s-a desprins deja pe alocuri de unghia naturală, cu siguranță vă sfătuim să îndepărtați solzii rezultați din materialul de construcție. În locurile în care gelul, sau acrilul s-a dezlipit de unghie, îndepărtați total materialul de construcție. Aveți însă grijă, să nu piliți și propria unghie, urmăriți așadar atent, unde mai este o urmă din materialul de construcție și unde nu. Cu cât mai mult material de construcție ați îndepărat deja, cu atât mai fin și mai atent piliți ultimele urme ale acestuia. La final, mai scurtați umpic unghia și piliți din nou, fin și într-o singură direcție. Veți evita astfel neplăcuta casare a unghiei naturale.

4. Hrănirea și vitaminizarea

Este evident că după acest proces de pilire, unghiile dvs au un aspect trist și obosit. Îngăduiți-le umpic de regenerare și odihnă, până când veți avea posibilitatea de a ajunge la salon  pentru o nouă manichiură. Răsfățați-le cu balsamuri pentru unghii, care vor întări și hrăni unghia și nu uitați nici de ulei. Și dacă nu aveți posibilitatea de a obține o manichiură nouă în cel mai scurt timp, dedicați-vă mâinilor dvs – faceți-le o bucurie, de exemplu, cu o cremă hidratantă parfumată.
0208_8_w520_h520_q70hand_cream_sweet_mango_w640_q70
5. Manichiura de care sunteți capabilă fiecare

Am totuși și o rezolvare în ceea ce privește noua dvs manichiură! Nu trebuie să fiți profesionistă și nu aveți nevoie de cunoștințe avansate în modelare, pentru a putea să vă faceți singură o manichiură frumoasă și de lungă durată. Încercați aplicarea ojei semipermanente – uitați de boltă de tip C și alte complicații și efectuați-vă o manichiură de invidiat cu durabilitate de până la 3 săptămâni. Cum puteți face acest lucru? Achiziționați unul dintre utilele kituri pentru manichiură cu ojă semipermanentă. Oja semipermanentă se aplică exact ca și oja obișnuită, iar întreg procesul este foarte simplu, se vor descurca chiar și începătoarele. Când este momentul pentru a învăța ceva nou, dacă nu acum, când majoritatea dintre voi trebuie să stea acasă nu? 😉

Cred cu tărie, că articolul meu, v-a fost de ajutor și că în cel mai scurt timp ne vom putea întruni din nou în saloane, sau acasă la prietenele noastre. Vă doresc să aveți multă voie bună și în vremuri dificile și deabea aștept următoarea revedere 🙂

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.