Data trecută am cercetat avantajul lanolinei, astăzi ne uităm la o altă materie primă care ne ajută să avem o epidermă mai catifelată, și anume, este vorba de parafină. Compresele cu parafină, sigur, le cunoaște majoritatea dintre noi – dacă obișnuiți să mergeți să vă faceți unghiile sau la cosmetică, poate că ați văzut deja acel încălzitor de parafină plin de lichid. De ce este o componentă importantă a manichiurii și a pedichiurii? Acest lucru îl vom afla astăzi!
Parafina este ceara care se află în natură în multe forme. Se folosește pentru o mulțime de scopuri – poate că o cunoașteți ca material pentru fabricarea lumânărilor. Dar cum este posibil că același material ne poate ajuta în grija față de epidermă? Adevărul este că, în cosmetică folosim parafina cosmetică cu o mulțime de substanțe de ungere, parafina, în plus, conținând diferite esențe parfumate. După care, sub formă de comprese, acționează benefic împotriva îmbătrânirii tenului, deschide porii, îndepărtează pielea atrofiată, o plastifiază și ajută și la vindecarea rănilor și irigarea cu sânge a epidermei, simultan cu destinderea mușchilor blocați. În cazul îngrijirii picioarelor, vă debarasați de pielea întărită de pe călcâie.
În ramura noastră se efectuează cel mai des compresele la mâini și la picioare, dar în domeniul balneoterapiei întâlniți și tratamentul aparatului locomotor, al reumatismului sau artritei. Însă tocmai după mâini se cunoaște cel mai bine o femeie mai în vârstă. De aceea, dacă doriți să înșelați puțin natura, atunci îngrijiți-vă de unghiile dumneavoastră :).
Ce vă trebuie pentru o astfel de cură de vindecare și înfrumusețare?
-
pungi de plastic
-
pensulă
-
Primul lucru este să puneți ceara la încălzit în încălzitorul de parafină. Temperatura acesteia ar trebui să atingă 52 – 62°C.
-
Înainte de cură trebuie să vă îngrijiți mâinile. Controlați dacă mâinile nu prezintă răni, după care efectuați dezinfecția acestora. Apoi aplicați crema hrănitoare preferată. Compresele cu parafină ajută crema să se absoarbă mai bine și, astfel, din aceasta, toate mineralele importante se transferă fără resturi în epiderma dumneavoastră.
-
Controlați temperatura cerii. Nu subapreciați acest pas, doar nu doriți să vă ardeți. După care scufundați mâna în ceară și scoateți-o afară cu grijă. De circa trei ori (sau chiar și de cinci ori) repetați același lucru până ce aveți pe mână un strat mai gros de parafină. Dacă îngrijiți piciorul, fiți atenți la cantitatea de parafină din încălzitor și nu subapreciați Legea lui Arhimede! În caz contrar ar putea să vi se scurgă afară. Ar trebui să vă orientați după reperul de pe aparat. În cazul în care, de exemplu, aveți prea puțină parafină sau aceasta nu ajunge acolo unde trebuie, vă puteți ajuta cu pensula.
-
Acum înveliți cu grijă mâna sau piciorul într-o pungă de plastic, strângeți-o fin și introduceți totul în husa din eponj. Lăsați să acționeze 15 – 20 de minute.
-
Apoi dați husa jos. Trageți punga de plastic jos de pe mână, cu grijă, împreună cu stratul de parafină. Aruncați punga cu parafină. Din motive de igienă, nu este adecvată punerea parafinei uzate înapoi în încălzitor.
-
Verificați dacă pe epidermă nu au rămas resturi de parafină și, în același timp, efectuați un masaj scurt.
În urma procedurii veți simți imediat că epiderma este mult mai fină, mai catifelată și mai moale. Deoarece compresa cu parafină funcționează ca o saună mică locală când, cu ajutorul căldurii dumneavoastră corporale, se deschid frumos și se purifică toți porii – ca și cum ați fi ieșit din saună.Și cine nu ar iubi acest sentiment? Aveți încălzitorul acasă sau luați compresele cu parafină? Dacă le iubiți, cumpărați-vă un încălzitor de ceară chiar pentru acasă, puteți face față și singuri!
Leave a Comment