4 idei pentru crearea unor unghii frumoase cu mozaic!

Când se spune cuvântul ”mozaic”, ce vă vine în cap? Mie, categoric, cele mai frumoase vitraje și o mulțime de tonuri de culoare (și abia apoi vine rândul faianței pentru camera de baie :)). Mozaicul este ceva ce oamenii admiră de mii de ani și în cadrul artei are o tradiție foarte îndelungată. Dar cu greu veți căuta pe cineva căruia să nu-i placă. De aici rezultă clar că, cu mozaicul pe unghii, nu veți jigni pe nimeni:). Aruncați o privire pe inspirația de astăzi unde, pe lângă idei, vă explicăm 4 procedee de lucru!

Mozaicul poate arăta în fel de fel, dar creativității dumneavoastră nu i se pun niciun fel de limite. Este suficient să aruncați o privire în galerie și, probabil, veți observa câteva metode pentru fabricarea acestuia. Care sunt cele mai frecvente?

mozaika 22

1. Baza color și vopselele acrilice

Prima metodă este cea mai dificilă și necesită mâini îndemânatice, o pensulă bună și culori saturate. După care vă puteți desena pe unghii aproape orice. Foarte bine vă vor servi vopselele acrilice pe care le puteți cumpăra, de exemplu, și la papetărie. Cu acestea creați foarte simplu linii negre pe o bază color gata făcută, unde vă puteți marca un motiv, de exemplu, cu lac sau gel color. Nu trebuie să vă temeți că poate nu reușiți să faceți linii drepte sau subțiri. După ce vopseaua acrilică se usucă, excesul de vopsea se poate răzui, de exemplu, cu o scobitoare, și linia o puteți modifica în forma cerută :). După care este suficientă aplicarea luciului și gata :). (Hm, vă aduceți aminte de orele de arte plastice, când ați desenat pe hârtie cu creioanele colorate, apoi ați acoperit desenul cu tuș negru și ulterior, cu o scobitoare sau un ac ați răzuit în acesta un model? Asta nu se deosebește prea mult de ceea ce ați făcut atunci.)

2. Mozaic creat manual

Varianta a doua nu mai necesită atât de mult talent artistici, ci, mai degrabă, o mare întreagă de răbdare. Pentru că mozaicul vi-l puteți crea și cu ajutorul glitterelor color sau al unui alt decor care are forme regulate. Este suficient creionul cajal sau o pensetă, adeziv (depinde cu ce lucrați, poate fi suficientă și exsudația gelului) și un model bine gândit. Eu cred că nu aș avea răbdare pentru cu mână, dar cu un deget aș face față :). Sau vă puteți decide și puteți crea mozaicul, de exemplu, din foil mix, acest lucru fiind cu un level mai sus și arată minunat!

3. Baza color din lacuri de acuarelă și metoda cu ștampile

Cea de a treia procedură mi se pare mai simplă. Creați-vă pe unghie, de exemplu, cu ajutorul lacurilor de acuarelă o bază color. Lăsați să se usuce și apoi transferați pe unghie ștampila cu un model adecvat. Gata, s-a terminat :).

4. Baza monocolor și benzi de decorare

Și vine la rând cea de a patra variantă. La aceasta, pe de altă parte, faceți uz de benzile pentru decorare. Baza o aplicați în culoarea în care doriți să fie grila – de exemplu, neagră. După care pe unghie lipiți grila în funcție de propria imaginație, din banda de decorare. În spațiile pe care le-ați creat cu banda aplicați diferite culori în funcție de gustul propriu. După care dezlipiți banda și aveți mozaic! Instrucțiunile sub formă de ilustrații le găsiți, de exemplu, pe Pinterest.

Categoric, acestea nu sunt toate modalitățile posibile pentru crearea mozaicului pe unghii. Sigur veți descoperi singuri și alte modalități – de exemplu am uitat de tot varianta care face uz de transferul foliei pe care nu o iubim tocmai fiecare :). Cu toate acestea, cred că tocmai dumneavoastră, cititoarele mele, veți găsi și alte procedee care mie nu mi-ar veni deloc în minte. Dacă aveți în cap o astfel de idee, ar trebui sigur să o împărtășiți în comentarii! 🙂

Surse: Pinterest.com

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.