Îți plac unghiile frumos aranjate, dar nu ești mulțumită de rezistența gelului sau ai unghiile slabe și fragile? Încearcă construcția cu acril!
Construcția cu acril este în primul rând o combinație a două produse principale – și anume pulbere acrilică și lichid. Spre deosebire de gel, acrilul nu trebuie polimerizat într-o lampă UV/LED! SUGESTIE: Este așadar potrivit pentru femeile care au alergie la radiațiile UV. Cu toate acestea, chiar și acest tip de construcție necesită o oarecare abilitate și practică. Este foarte important să amesteci raportul corect de lichid și pulbere acrilică – acest amestec creează o masă, care se aplică pe unghie cu o pensulă.
Cu acrilul trebuie lucrat foarte repede, deoarece se usucă liber la aer. Îți poți modela unghiile frumos și cu ajutorul șabloanelor sau a tipsurilor, cu care se poate prelungi unghia. Recomandăm să lucrezi cu acesta într-un mediu foarte bine ventilat, deoarece lichidul are mirosul său tipic (intens).
Pentru cine este potrivit acrilul?
Construcția acrilică este potrivită mai ales pentru unghiile foarte slabe, fragile, pe care nu se ține bine construcția clasică cu gel sau ojă semipermanentă. Acrilul este un material puternic și dur în același timp. Nu este flexibil ca gelul, deci este mai greu de șlefuit, așa că recomandăm să folosești un polizor electric în loc de o pilă de unghii pentru a îndepărta construcția. Dacă ești deja disperată că alte tipuri de construcție nu îți țin bine pe unghii dintr-un anumit motiv, încearcă construcția acrilică.
Care este procedura corectă pentru aplicarea construcției acrilice?
Procedura este de facto similară cu construcția clasică cu gel. Fă-ți manichiura, îndepărtează cuticulele, îndepărtează praful în exces. Recomandăm să îți degresezi unghiile cu Nail Prep, apoi aplică adezivul – în acest caz Primer Acid care este acru și poate ține bine acrilul. Lasă să se usuce liber câteva clipe și apoi toarnă o cantitate mică de lichid într-un vas. Înmoaie încet o pensulă potrivită pentru acril (recomandăm mărimea 8) în lichid. Șterge pensula, astfel încât lichidul să nu picure de pe ea și scufundă vârful pensulei în pulbere acrilică. În acest moment, începe să se formeze pe pensulă o masă, care trebuie întinsă pe unghie. Dacă nu reușești pentru prima dată să atingi o formă perfectă a unghiei – nu dispera. Lasă acrilul să se usuce și apoi aplică un alt strat pe acesta – apoi vei putea șlefui excesul de material.
SUGESTIE: întotdeauna după aplicarea materialului pe unghie spală bine pensula în Brush Cleaner. Acrilul se poate usca pe pensulă și astfel nu ai mai putea-o folosi.
Urmează aceeași procedură pe toate celelalte unghii. La final, șlefuiește unghiile la forma dorită și aplică pe ele un strat de top coat. Nu uita că poți alege pulbere clasică (transparentă și roz) sau o pulbere colorată. Dacă ai acasă o lampă UV/LED, poți aplica pe această construcție acrilică și o culoare sub formă de gel UV sau ojă semipermanenteă și apoi să o fixezi cu un finisaj final. Vei încerca așadar?
Lăsați un comentariu