Lămpi de unghii: Secretul tehnologiei UV/LED

Visezi să ai o manichiură frumos îngrijită, care să reziste până la trei săptămâni? Acum nu mai trebuie, aceste vise pot deveni realitate cât ai clipi cu ochii, cu tehnologia UV/LED, pe care ne vom concentra în articolul de astăzi.

Mai întâi un pic de fizică și istorie

Radiațiile ultraviolete sau UV (din cuvântul englez ultraviolet) au fost descoperite de chimistul german Johann Wilhelm Ritter în 1801. Este vorba despre radiația electromagnetică care este invizibilă pentru oameni. Sursa naturală a unei astfel de radiații pe Pământ este steaua noastră cea mai apropiată – Soarele.

Dar cum am ajuns de la radiații UV la lămpi UV pentru unghii? Datorită lui James Giuliano, un make-up artist de la Hollywood. În 1982 a lansat prima lampă UV care, apropo, la vremea respectivă a costat 500$. Inițial, Giuliano nu s-a ocupat de manichiură, dar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost solicitat de Marina SUA să dezvolte părți artificiale ale corpului pentru persoanele rănite (în special ochi artificiali). Și-a continuat cercetările și după război și a creat un strat, care se putea întări cu radiațiile ultraviolete (sarcina sa a fost să întărească și să protejeze piesele din plastic). Se spune că, o picătură de material de întărire i-a căzut pe unghie, așa că i-a venit ideea să folosească materialul și pentru înfrumusețarea unghiilor.

unnamed

Chiar am nevoie de o lampă?

Dacă îți place să ai grijă de unghiile tale și vrei să ai o manichiură perfectă, care va rezista câteva săptămâni și pe care vrei să o contruiești cu oje semipermanente sau geluri UV, fără o lampă din păcate nu o poți face.

Cu lacurile de unghii clasice, vei avea unghii frumoase maxim câteva zile, însă lacul începe adesea să se decojească după doar o zi și îl poți aplica din nou. Să nu mai vorbim de timpul relativ lung în care lacurile clasice se usucă. Datorită tehnologie cu gel UV și oje semipermanente poți avea unghiile întărite sau, în popular vorbind, „uscate” în doar câteva minute. Mai multe informații despre cum să aplici corect gelul sau oja semipermanentă pot fi găsite în secțiunea „Consilierul pisicuței NANI“.

Câteva tipuri de lămpi? Ajutor!

Poate ai auzit că, există mai multe tipuri de lămpi care pot întări manichiura. Așa că, haide să vedem ce tipuri putem întâlni:

  • Lămpile UV

Lampa UV este o lampă fluorescentă, care îți va întări gelul în două-cinci minute. Becurile fluorescente la astfel de lămpi au o durată de viață de aproximativ 300 de ore, de aceea este necesar să se țină seama de înlocuirea regulată a becurilor fluorescente uzate (becurile fluorescente „se ard” în timp, iar timpul de întărire este prelungit sau construcția nu este întărită deloc). Avantajul lor poate fi un preț de achiziție mai mic decât în cazul lămpilor cu LED, cu toate acestea, este important să se țină cont de investițiile necesare în becuri noi în viitor.

  • Lampă cu LED-uri

Lampa cu LED-uri este, spre deosebire de lampa UV fără întreținere iar întărirea are nevoie de mul mai puțin timp decât într-o lampă UV. Lămpile clasice cu LED-uri cu o putere mai mică sunt numai produsele marcate cu LED sau UV/LED. La aceste tipuri de lămpi, trebuie acordată atenție produselor pe care le cumperi, deoarece un produs care are doar eicheta UV nu va fi întărit, din păcate, în aceste lămpi cu putere mai mică.

  • Lampă UV/LED

Datorită puterii ridicate, lămpile UV/LED întăresc toate materialele UV și LED cu ajutorul LED-urilor duale deja în 30 de secunde. Cu această lampă, nu trebuie să îți faci griji dacă gelul care ți-a atras atenția este destinat unei lămpi UV sau LED. Aceste lămpi întăresc pur și simplu totul! În plus, LED-urile duale promit până la 50.000 de ore de iluminare!

Diferența de performanță

Dacă doriți să aveți unghiile frumoase în 30 de secunde, căutați o lampă UV/LED cu o putere mai mare (48 W și mai mare). Viteza depinde și de preț, astfel că, aceste lămpi vor fi de obicei într-o gamă de preț mai mare, dar vă vor economisi timp! Cu toate acestea, dacă aveți o piele sau patul unghiei mai sensibil și mâinile vă ard în lampă, căutați o lampă cu o putere mai mică (de ex. 24 W), la care, timpul de întărire poate fi extins la 60 de secunde sau mai mult. Aceste lămpi sunt mai ieftine, dar atenție – aplicați întotdeauna straturi subțiri ale produsului, un strat gros de gel UV s-ar putea întări după mult timp sau gelul s-ar putea „deforma” pe unghii.

Lămpile UV/LED noi de la NaniNails

În sortimentul nostru au apărut trei modele de lămpi noi cu putere de 48 W, 72 W și atenție – a treia lampă are o putere dublă de 24 W sau 48 W!

lampy_do_bloguLampa UV/LED cu dublă putere 24/48 W oferă un timer pentru 5, 30 sau 60 s, apoi se schimbă puterea prin apăsarea butonului ON/OFF timp de două secunde. Această lampă are dimensiuni mai mici deci este super practică și nu trebuie să îți faci griji că va ocupa prea mult spațiu!

Celelalte două lămpi UV/LED cu o putere de 48 W și 72 W oferă un timer pentru 10, 30, 60 s și oferă, de asemenea, un timer cu 99 de secunde, un mod cu intensitate mai mică de radiații așa-zis „low heat“. Acest mod este excelent dacă ai pielea mai sensibilă sau hipersensibilă la radiații UV puternice. Dacă, în timpul construcției te arde în lampă patul unghiilor, acest gadget este soluția potrivită pentru tine! Așadar, ce vei alege?

ko_ka_nani

Surse: Nailsmag.com, Wikipedia.org

 

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.