Dacă cauți de ceva timp produse pentru unghii cu gel, dar nu știi de ce vei avea nevoie pentru o astfel de manichiură, aici ești la locul potrivit. Am pregătit câteva kituri, datorită cărora poți crea o manichiură perfectă acasă, cu oje semipermanente fără a vizita un salon de manichiură. Nu trebuie să îți faci griji că vei uita de vreun articol necesar, vei găsi totul într-un singur pachet (în plus la un preț avantajos)! Și de ce chiar oje semipermanente? Datorită manipulării mai ușoare, acestea sunt mai potrivite pentru începătoare decât kiturile cu Gel UV sau cu acril.
Ce conține un kit cu oje semipermanente?
- O lampă UV/LED – întărește oja în 30-60 de secunde (în funcție de performanță), este baza întregii manichiuri cu gel, fără ea, aceasta pur și simplu nu ar fi posibil de realizat!
- Pile și blocuri abrazive – pentru modelarea și mătuirea unghiilor
- Primer – pentru ca manichiura să îți reziste cât mai mult, este important să îți degresezi cu atenție unghiile – primerul asigură astfel o mai bună aderență a ojei semipermanente
- Base Coat – ojă semipermanentă transparentă de bază, care îți netezește frumos unghiile și, în același timp, servește ca bază pentru oja de culoare.
- Oje semipermanente color – în kiturile noastre vei găsi 3 oje semipermanente de diferite culori, am ales culorile care sunt cele mai populare printre clientele noastre!
- Top Coat – ojă semipermanentă de final, sau cum i se mai spune „Finish” (există două variante; – fără dispersie care, după polimerizarea în lampă, este întărită imediat și cu dispersie – aceasta conține un fel de lichid lipicios, pe care trebuie să îl ștergi la sfârșit cu un produs de curățare (în seturile noastre, vei găsi însă, numai oje fără dispersie).
- Ulei hrănitor – ajută la hrănirea zonei unghiei și a cuticulei
- Acetonă și Tampoane de vată – produse foarte importante pentru îndepărtarea ojei semipermanente
- Bețe de portocal – au mai multe utilizări, pentru împingerea cuticulei, prinderea pietrelor decorative sau la îndepărtarea ojei semipermanente.
Cum se procedează pas cu pas
Acum iată, care sunt pașii pe care trebuie să îi faci în cazul construcției cu oje semipermanente.
- Nu subestima pregătirea
Este important să se împingă mai întâi cu grijă cuticula spre margini cu un băț de portocal. În această privință, te poate ajuta un dedurizant pentru cuticule „Cuticle Remover“(acesta însă, nu face parte din pachet). Întreaga unghie se mătuiește cu un bloc abraziv, astfel încât să nu rămână pete strălucitoare pe unghie. Acest lucru va împiedica ca oja semipermanentă să se dezlipească de pe unghie mai târziu (nu pili niciodată unghia cu o pilă abrazivă grosieră, ai putea să îți distrugi unghiile!).
După aceasta, poți aplica pe unghii produsul Nail Prep, care nu face parte din kit, dar degresează unghia și ajută Primerul să adere mai bine.
- Aplicarea ojei semipermanente
Aplică în primul rând Primerul pe unghii. Acesta se usucă spontan și rapid în aer și ajută la o mai bună aderare a ojei semipermanente la unghii. Apoi, aplică un strat subțire de ojă de bază. Se lasă să se întărească în lampa UV/LED timp de 1 minut. Unghiile se vor lipi chiar și după întărire, aceasta este așa-numita dispersie, pe care să nu o ștergi în această fază și continuă să aplici o ojă de culoare. Dacă este necesar, aplică și un al doilea strat de ojă semi de culoare. Nici acum nu șterge dispersia. Mai presus de toate, ai grijă să aplici oja pe patul unghiilor, nu și pe cuticule. Nu numai că nu arată frumos, dar în plus, oja semipermanentă ar începe să se rupă de pe unghie după scurt timp.
- Nu îți fie frică de decorare
Ai în plan să aplici un luciu sau pietricele de decorare? Acum este momentul potrivit! Le poți aplica într-un strat subțire de ojă color și să o lași să se întărească în lampă. Fixează rezultatul cu Top Coat și lasă-l să se întărească timp de 1 minut. În kiturile noastre, ojele finale sunt, de obicei, fără dispersie, astfel încât nu este necesar să ștergi dispersia la final. Unghiile sunt tari, strălucitoare și frumoase acum! În cele din urmă, tratează-le cu un masaj cu ulei hrănitor, care va ajuta la regenerarea cuticulelor și a patului unghiilor. Ei bine, am terminat! Vezi că, nu este nimic complicat, este nevoie doar de puțin curaj și antrenament.
- Ce trebuie evitat
În timpul construcției cu oje semipermanente, pot apărea diverse greșeli, care trebuie evitate, deoarece consecința lor este că, oja semipermanentă nu va ține bine pe unghii. Este foarte important să eviți contactul cu cuticula atunci când lucrezi cu ojele semipermanente. Pe măsură ce unghia crește, s-ar putea începe să se formeze bule de aer sub ojă, astfel încât oja va începe să se dezlipească și nici construcția nu va arăta frumos.
În nici un caz nu aplica oja în straturi subțiri. Dacă aplici un strat prea gros, s-ar putea să se încrețească și să nu țină bine pe unghii. Dacă nu vei fi mulțumită de acoperirea ojei, mai bine aplică două straturi subțiri decât unul gros! În plus, dacă ai o lampă mai puternică (48 W și mai mult), oja se va usca mai repede. Dacă ai una mai slabă (de ex. 24 W), întărirea ojei va dura mai mult. Întărirea ojei poate dura chiar mai mult dacă aplici nuanțe foarte puternic pigmentate (de obicei pastelate) sau nuanțe perlate.
Sper că, articolul meu te-a ajutat și voi fi fericită dacă îmi vei trimite fotografii cu unghiile tale frumoase, poți găsi inspirație în galeria mea foto.
Leave a Comment