Cum să alegi construcția potrivită pentru unghii?

Nu știi ce tip de construcție pentru unghii este cea mai potrivită pentru tine? Haide să aruncăm o privire la toate tipurile și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!

Ojă semipermanentă

Cea mai bună alegere pentru începătoare și femeile mai puțin exigente – aceasta este construcția cu ojă semipermanentă. Oja semipermanentă este potrivită pentru tine, mai ales dacă ești obișnuită cu vopsirea unghiilor cu lacuri clasice, dar te deranjează rezistența lor scurtă pe unghii – oja semipermanentă rezistă până la 3 săptămâni. Aplicarea acesteia este foarte simplă – se aplică la fel ca lacurile clasice, cu diferența că nu se usucă liber, dar este necesar să fie întărite într-o lampă UV/LED timp de 30-60 de secunde. Acesta ar putea fi singurul obstacol posibil – în practică, de obicei se vopsesc toate unghiile și abia apoi se întăresc în lampă. Cu toate acestea, în timpul vopsirii, produsul poate curge până la piele, oja poate începe apoi să se desprindă și construcția nu trebuie să se lipească – de aceea oja semipermanentă necesită o aplicare precisă, astfel încât totul să fie tip top!

lampa_ruka_in

Oja semipermanentă este, prin urmare, potrivită pentru tine nu numai dacă ești începătoare în ce privește construcția cu geluri, ci și dacă îți place aspectul natural al unghiilor, nu vrei să îți prelungești și să modelezi unghiile tale naturale, ci doar să le întărești.

Gel UV

Cine nu ar cunoaște clasicele „unghii cu gel”. Unghia naturală acoperită cu gel, eventual prelungită și modelată. Dacă ai cel puțin o experiență cu oja semipermanentă sau ești deja foarte pricepută, nu ezita să încerci acest tip de construcție. Începuturile sunt întotdeauna dificile, dar totul are nevoie doar de răbdare, practică și timp. Mai întâi trebuie să te împrietenești cu gelul de construcție, cu care urmează să îți modelezi unghia. Trebuie aplicată cantitatea exactă de gel, astfel încât să nu fie nici prea puțin, dar nici prea mult, pentru a nu face risipă de material. După aceea poți încerca să prelungești unghiile, fie cu ajutorul tipsurilor artificiale, fie pe șabloane de hârtie.

1_final

Dacă ai avut unghii scurte toată viața, îți recomand să le prelungești treptat – trebuie să te obișnuiești mai întâi cu lungimea medie înainte de a-ți face din start „gheare ca de pisică”. Apoi, trebuie să te concentrezi asupra formei în sine – vrei unghii ovale sau preferi unghiile pătrate. În cazul ambelor tipuri trebuie să acorzi atenție deosebită construcției corecte din toate părțile. O curbă C frumoasă necesită multă pilire – nu este de dorit să ai unghiile drepte, îndoite (așa-numite unghii de vultur) sau cu denivelări. Prin urmare, fii pregătită pentru faptul că vei pili mult (desigur, cu o mână ușoară, nu pune niciodată presiune extremă asupra pilei).

Construcția cu gel va fi ideală pentru tine dacă vrei să îți întărești și să îți modelezi unghiile naturale – gelul este foarte elastic și, prin urmare, este foarte flexibil și durabil pe unghii.

Acril

Pentru unele femei este mai simplu de aplicat decât gelul, pentru altele mai dificil. Construcția cu acril se caracterizează printr-o combinație de două produse – pulbere acrilică și lichid. Construcția cu acril  nu trebuie să fie întărită într-o lampă UV/LED, deci poate fi potrivită pentru tine, de exemplu, dacă ai alergie la radiațiile UV. Cu toate acestea, chiar și acest tip de construcție necesită o oarecare abilitate și practică. Pentru a obține materialul ideal, pensula trebuie mai întâi înmuiată în liquid, ștearsă și înmuiată într-o sticluță cu pulbere acrilică. Prin combinația acestor două substanțe se creează o masă care poate fi aplicată și întinsă pe unghie. Este necesar să lucrezi foarte repede cu acrilul, deoarece se usucă liber, dar se poate face o construcție frumoasă cu acesta. De asemenea, este necesar să lucrezi cu el într-un spațiu bine aerisit, deoarece liquid-ul are un miros specific.

mani

Unghiile acrilice vor fi potrivite pentru tine dacă ai unghii foarte slabe și fragile. Este un material foarte puternic și dur – spre deosebire de gel, nu este flexibil și este greu de pilit, dar dacă alte tipuri de construcție nu funcționează la tine, acrilul va fi alegerea perfectă.

 

ko_ka_nani

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.