Unghii ca din Egiptul antic sau din împărăția celților? Subjugați manichiura dumneavoastră misterului ademenitor!

Inspirații - Unghii ca din Egiptul antic sau din împărăția celților? Subjugați manichiura dumneavoastră misterului ademenitor!

24.04.2018

Vă plac miturile și poveștile vechi? Vă place să citiți horoscoape și încercați să vă aduceți aminte cine ați fost în viața trecută? Vă interesează ezoterica, misterul și credeți că nimic nu se întâmplă doar așa? Excelent! Inspirația de astăzi este ca și făcută pentru dumneavoastră!

Primăvara este deja în plină desfășurare și în curând vom întâmpina romanticul întâi mai. Însă încă înainte de aceasta, va veni momentul foarte important care avea o importanță foarte mare pentru strămoșii noștri păgâni - noaptea Sfântului Filip și Iacov, cunoscută ca ”arderea pe rug vrăjitoarelor”. Celții au denumit această sărbătoare Beltain și au sărbătorit viața nouă, energia și, cu ajutorul focului, au îndepărtat spiritele și gândurile rele, care s-au îngrămădit în cursul iernii lungi și reci. Măi, ce lucruri! Tot nu mi s-au dezghețat toate lăbuțele. :)

Frumusețea libertății păgâne

Pentru ca acești strămoși ai noștri din vremuri îndepărtate să priceapă mai bine curgerea timpului, au fost strânși uniți cu natura și își adaptau viețile după schimbările acesteia. De aceea, nu e de mirare că, deseori, aduceau prinos diferitelor festivități și ritualuri consacrate și zeilor. Astăzi găsim în urma celților ruine de fortărețe și alte descoperiri arheologice, însă existența și obiceiurile celților sunt învăluite până în ziua de azi în mister. Însă, pentru că celții au fost foarte avansați și se pricepeau, de exemplu, în astrologie și astronomie, ne-au lăsat urme ale culturii lor bogate ascunse în runele străvechi sau ornamente impresionante care, până astăzi, sunt elemente îndrăgite pe materiale și bijuterii. Exact, și pe unghii! :)

fantasy_forest_by_renanrdgs_d7wt6hq

Nail artului celtic îi domină culoarea verde care amintește de natura cu care a fost înrudit acest trib. Este primăvară, verdele chiar se potrivește, ce ziceți? În combinație cu decorul auriu, manichiura dumneavoastră va fi demnă de o zeiță celtică veritabilă! Însă puteți încerca și nuanțe mai închise și, împreună cu motivele runelor, vă puteți aduce aminte de poveștile și miturile de demult, încă înainte de venirea creștinismului.


Unghii potrivit horoscopului

Astrologie, horoscoape și tot ce se leagă de aceasta sunt aici cu noi deja de mii de ani. De ce? Din vremuri străvechi, oamenii au tânjit să afle ce li se va întâmpla în viitor și încercau să afle acest lucru prin diferite modalități. Au citit din firmamente, din mână, din cărțile de joc... Prezicătorii și prezicătoarele pot fi întâlnite în basmele grecești vechi, însă, se pare că abilitățile de prezicere nu erau dintotdeauna cel mai bun lucru, deseori oamenii fiind înzestrați astfel cumva pe jumătate sau erau total nebuni. Ba bine că nu, dacă aș fi știut ce, cui și când se va întâmpla, cred că și mie mi s-ar învârti capul. :) Astăzi, în locul oracolelor misterioase avem rubrici în reviste și programe de televiziune, deseori, hazlii, unde vi se comunică viitorul prin telefon, la un preț nu atât de mic. Horoscoapele și oracolele au devenit o afacere bună, însă eu cred că ceva tot trebuie să fie adevărat, nu credeți? :)

tarot_reader_holding_cards


Pe unghii, tematica astrologică arată minunat. Sau v-au vrăjit captatoarele de visuri sau mandalele pline de mister? Este adevărat că, pentru trăsături drepte și exacte, trebuie să ai puțină experiență, dar începătoarele nu vor fi nici așa păgubite! Dacă nu îndrăzniți să creați decoruri sau desene mai complicate, încercați să ghiciți ce va arăta minunat și fiecare dintre dumneavoastră va face față? Dacă vă vine în minte tehnica ”galaxy nail art”, atunci ați pus punct negru pe i. :) Însă negrul este puțin pentru această tehnică, aveți și stocuri de oje semipermanente uimitoare din colecția Star Glow?

Timp pentru vrăjitoare

Deja amintita ardere pe rug a vrăjitoarelor este, din fericire, doar o pagină neagră a istoriei noastre, așa că, dacă vă ocupați cu prezicerea din cărțile de joc, fabricați siropuri de plante medicinale și, din când în când, deocheați vreun bărbat cu șarmul dumneavoastră, nu trebuie să vă temeți. :) Însă în trecut pentru femei nu era deloc ușor. Era suficientă o învinuire falsă, de exemplu, în baza răzbunării, când bărbatul nefericit în dragoste, nu era în stare să accepte faptul că femeia respectivă nu-l vrea sau cazul în care o femeie foarte frumoasă, înzestrată cu un caracter diferit sau excepționalitate, revolta societatea pudică. Însă nici bărbații nu erau deloc scutiți, și în acest caz se pedepsea talentul sau noile descoperiri care ”nu erau deloc pe placul” bisericii, cum se spune. Însă procesele intentate de inchiziție femeilor erau mai dese și, pe rug, au murit atât femeile ”obișnuite” din popor, cât și personalități istorice cunoscute, sigur vă aduceți aminte de Ioana de Arc. Da, și pisicile negre ca mine, asta, cred, nici nu merită atenție... Ah, ah, este super să trăim în epoca modernă, nu? :)
maxresdefault

Astăzi nu se întâmplă nimic de acest gen și noi putem fi cine vrem să fim și putem avea orice plăceri și hobby-uri. și, așa putem avea și cele mai lungi și mai frumoase unghii! În cazul în care vă este apropiată magia, forța plantelor medicinale și, în plus, în timp ce citiți, pisica vă toarce pe picioare, fără îndoială, aveți în dumneavoastră o parte din egoul de vrăjitoare. :) Așa că, sigur, veți găsi plăcere în unghiile mai lungi cu vârf ascuțit, în nuanțe închise cu decor întunecat original. Desigur, nu este obligatoriu să vă țineți de o singură culoare, negrul în combinație cu violetul, roșul sau și albul va arăta fantastic. Unghiile le puteți decora cu pietricele strălucitoare care, literal, vor sublinia magic întreaga manichiură. :)


Înțelepciunea și misterele Egiptului antic

beautistas_cleopatre_egypte

Egiptul antic este fascinant deja de secole întregi. S-au păstrat construcții minunate, cavouri decorate, opere valoroase sau artă. Egiptenii au fost într-adevăr avansați pentru epoca lor, au pus bazele medicinii și s-au ocupat foarte mult de igiena personală. Există foarte multe povești și basme, printre cele mai cunoscute numărându-se, cu siguranță, povestea de viață a reginei Cleopatra, însă, de exemplu, mie mi-a trezit atenție și regina Hatshepsut care, după ce a urcat pe tron, a început să se îmbrace exclusiv în haine bărbătești și chiar purta tradiționalul barbișon fals pentru a ieși în public ca faraonul - bărbat. Și ce, astăzi purtăm părul prelungit, înainte și-l puneau pe barbă. :) Egiptul ne orbește, în primul rând, cu comorile sale din care multe au ajuns în mâinile jefuitorilor de morminte, altele însă le putem admira în muzeele din întreaga lume, la fel ca hieroglifele aflate în stare bună.

Tocmai hieroglifele și alte ornamente apar în nail artul de stil egiptean. În cazul în care vă place să purtați o manichiură pompoasă și savurați istoria sau arta egipteană, nu mai așteptați nimic și modelați-vă unghiile decorate în stil regesc! Aici culoarea argintie strălucește frumos, nu vă temeți nici de ornamente expresive sau de pigmenți de lustruire. Frumos arată figurile geometrice, diferitele încrețituri sau modelele fine. Dacă îndrăzniți, puteți să vă jucați cu decorarea și, astfel, să transferați pe unghii chipul vreunui domnitor sau zeu. Și, dacă credeți că după moarte ne așteaptă o altă viață, decorați-vă și cu Crucea Vieții, care este simbolul vieții veșnice și se picta mai ales în cavouri.


Sper că v-a plăcut inspirația de astăzi și că ați aflat și câteva lucruri interesante - când vă întrebă prietenele ce însemnătate are manichiura dumneavoastră, le puteți explica cu mândrie. :) Și, să știți că mă interesează care manichiură v-a cucerit! Scrieți-mi categoric pe Facebook și, în cazul în care ați încercat deja astfel de unghii, nu ezitați să vă lăudați cu o fotografie. Vă doresc o grămadă de nail art reușit!

Autentificare pentru newsletter

Vă interesează noutățile din lumea designului unghiilor? Lăsați-mi aici e-mailul dumneavoastră și eu vă trimit newsletter-ele periodic, direct în căsuța dumneavoastră!