Recenzie: Vopseaua pentru gene și sprâncene RefectoCil – cum se aplică și care sunt rezultatele? Vei afla în acest articol!

Aparțin unui grup de persoane a căror culoare a părului poate fi descrisă ca un „gri european central”, ceva nedefinit între o blondă murdară și un brunet.  În urmă cu aproape zece ani m-am hotărât să îmi vopsesc părul în negru, ceea ce sa dovedit a fi o mișcare bună, dar a apărut o problemă – sprâncenele! Diferența de culoare între buclele mele negre și sprâncene era bătătoare în ochi, iar singura cale de a nu arăta ciudat a fost să îmi vopsesc și sprâncenele. Despre cum s-a descurcat vopseaua pentru sprâncene RefectoCil cu această provocare, am scris pentru voi în recenzia extraordinară de azi!

Creionul de sprâncene este, pe lângă farduri, partenerul meu cel mai credincios, dar dezavantajul lui este că, nu întotdeauna am buna dispoziție să îl folosesc iar nemachiată sau după ce mă demachiez nu mă mai pot arăta  în fața oamenilor. 🙂 De aceea, uneori apelez la vopselele pentru sprâncene, pe care le cumpăr în supermarket-urile clasice. De data aceasta am avut ocazia să încerc vopseaua pentru sprâncene și gene RefectoCil – nu mă așteptam să găsesc la un magazin online care se concentrează în principal pe produse pentru modelajul unghiilor un astfel de sortiment, dar este un semn că nimic nu este lăsat la întâmplare aici. 🙂 Deci, să-i dăm drumul!

1. La ce servește fiecare component și cum arată

Mi-au ajuns în totalitate trei sticluțe cu lichide diferite, apoi un tub cu vopseaua și, în final un aplicator cu un vas pentru amestecarea culorilor. 

img_2570

Sticluța nr. 1 – RefectoCil Micellar Eye Make-up Remover 150 ml

  • Apa micelară specială pentru zona din jurul ochilor, pentru îndepărtarea resturilor de machiaj, deoarece înainte de aplicarea culorii sprâncenele trebuie să fie perfect curate și fără grăsimi. 
    foto1

Sticluța nr. 2 – RefectoCil Oxidant 3% cream 100 ml

  • Această cremă este necesară pentru activare, funcționează la fel ca și la vopseaua pentru păr care se amestecă cu crema peroxid. Am fost obișnuită cu un lichid pur care este de asemenea disponibil de la acest brand, dar consistența cremoasă promite o amestecare mai bună și mai ușoară. Deci vom vedea. 
    foto2

Sticluța nr. 3 RefectoCil Tint Remover pentru îndepărtarea vopselei 150 ml

  • Heh, acesta este exact pentru acele dintre noi care reușim să vopsim jumătate din baie odată cu vopsirea sprâncenelor. 🙂 Removerul pentru îndepărtarea excesului de vopsea pe piele va fi binevenit și în asemenea cazuri.
    foto3

Tubul cu vopsea

  • Tub clasic cu vopsea. Ar trebui să fie suficient pentru cca 30 de utilizări. Conține și un manual pentru utilizare, dar îl putem găsi și aici . Și iată! Eate aici și un bețișor pentru aplicare, de rezervă. 🙂
    foto4

Aplicator cu vas

  • Un instrument practic dacă nu aveți o paletă profesională acasă și nu doriți să folosiți vopseaua dintr-un capac de conservă.
    foto5

2. Amestecare și aplicare

Să-i dăm drumul. Conform instrucțiunilor, m-am demachiat și am scos 2 cm de vopsea și 15 picături de oxidant cremos în vas. Fiindcă genele le port semipermanente, azi mă voi concentra numai asupra sprâncenelor.

foto2
foto6

Înainte de amestecare, după amestecare

Amestecarea a mers destul de greu, a fost greu să obțin pasta cu consistență fină de care am avut nevoie. Poate că m-ar fi ajutat dacă aș fi folosit un bețișor cu capăt plat sau unul asemănător cu cel ce se folosește pentru înghețată. În cele din urmă, am reușit totuși să obțin o masă omogenă, gata de utilizare. Am constatat că vopseaua nu miroase neplăcut.

Aplicația a mers destul de ușor, dar din nou am avut sentimentul că ar fi mers mai bine cu un aplicator plat. Am reușit să aplic cu destulă precizie vopseua și cu bețișorul, dar am avut o problemă să îndepărtez vopseaua de pe el, și ceea ce am aplicat cu prima mișcare, am șters cu o altă tragere, pentru că totul era înfășurat pe bețișor. Poate că e nevoie doar de îndemânare, dar în cele din urmă am reușit.

2mezixCuloarea aplicată pe sprâncene

3. Rezultatul și evaluarea finală

Manualul spune că trebuie să lăsați vopseaua timp de 5-10 minute, în funcție de intensitatea culorii pe care doriți să o obțineți. Am ales calea de mijloc și după 7 minute am șters vopseaua cu un tampon umed.

Rezultatul? Mă așteptam la un negru puțin mai închis, dar culoarea pare naturală și este adevărat că am lăsat-o să acționeze doar 7 minute.

Dar a mai rămas multă vopsea, deci dacă nu doriți să vă vopsiți și genele, este suficient să folosiți doar jumătate din cantitate.

fotopredipoÎnainte de vopsire, după vopsire

Puncte pro:

+ culoare naturală

+ după aplicare nu apar nuanțe de roșcat (câteodată mi se întâmplă acest lucru la vopselele din supermarket)

+ posibilitatea de a alege intensitatea rezultatului de culoare prin scurtarea / prelungirea timpului de acționare

+ ambalaj etanș practic

Puncte contra:

– M-am luptat puțin cu aplicatorul, sunt obișnuită cu un alt tip

– În manual este indicată o cantitate inutil de mare (dacă nu intenționați să vopsiți și genele)

Rezistență

Sprâncenele mele au rezistat timp de 7 zile.

Vopseaua pentru sprâncene și gene RefectoCil este un ajutor practic dacă doriți să aveți genele și sprâncenele de aceeași culoare ca părul. O bază completă, cum ar fi colorant + oxidant cremos, iese la un preț de 41,80 lei ce este un preț OK (33,80 lei pentru un oxidant clasic), ceea ce este un preț onest având în vedere numărul de utilizări.

Sper că v-a plăcut recenzia și poate veți încerca și voi vopseaua! Inspirați-vă!

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.