O mică excursie în trecut: O excursie la castele medievale cu o manichiură elegantă inspirată din istorie

Inspirații - O mică excursie în trecut: O excursie la castele medievale cu o manichiură elegantă inspirată din istorie

13.08.2019

În timpul verii,  vizitele castelelor și ale palatelor  din toată Europa sunt aproape la fel de populare ca și vacanțele petrecute pe litoral, așa că, dacă faci și tu parte din acești entuziaști, îți recomand să citești mai departe!

Istoria, palatele, castelele, ruinele și părțile antice ale diferitelor orașe medievale m-au atras dintotdeauna. Când vizitez un castel, urmăresc cu mare interes fiecare încăpere și mă întreb cum ar fi viața într-un astfel de castel. Ești și tu la fel de entuziasmată de excursii cu tematică istorică sau urmărești cu interes filmele istorice și admiri costumele frumoase? În acest caz, te afli la locul potrivit, pentru că astăzi, vom face o excursie cu o mulțime de inspirație originală. Să-i dăm drumul!
dunguaire_castle_county_galway

Războaie, cavaleri și steme

Partea inseparabilă a Evului Mediu o reprezintă luptele și războaiele de lungă durată între familii regale, țări vecine și împotriva invadatorilor din Scandinavia și din Asia îndepărtată. Cu siguranță îți amintești de cavaleri curajoși în armuri grele, scuturi și pancarte cu motivul stemei familiei regale sau a regatului din care făcea parte războinicul. Este posibil să fi auzit și de așa-numitul Război al celor două roze, război civil purtat cu intermitență pentru tronul Angliei între susținătorii Casei de Lancaster și cei ai Casei de York, unde, potrivit legendei, expresia „Dau regatul meu pentru un cal!” a fost rostită de regele Richard al III-lea în timp ce încerca să-și salveze viața. Și, chiar dacă domnii sunt cei care domină lumea războaielor și a luptelor, nu trebuie să uităm de una dintre cele mai faimoase eroine care au condus trupele franceze în timpul războiului de o Sută de Ani și, ulterior, au fost arse pentru erezie - îți aduci aminte de numele ei? :)
joan_of_arc

De ce nu te-ai putea juca și tu că ești o războinică? E adevărat că, îmbrăcată într-o armură grea ți-ar fi cam incomod să vizitezi un castel, dar încearcă să creezi o manichiură cu model de armură, zale, sau te poți inspira din stemele unor familii regale. Cine știe, poate că, căutând arborele genealogic al familiei tale, s-ar putea să afli că aparții uneia dintre celebrele familii regale!

Sugestie: Exact acesta este momentul în care toate ojele semi și ornamentele metalice vor fi de mare folos, ai destule în geanta ta cosmetică? :)


Rochii frumoase de doamne

În timp ce domnii își încheiau afacerile pe câmpul de luptă, preocupările doamnelor din Evul Mediu se învârteau în jurul a doar câteva lucruri, dar cel mai atractiv a fost cu siguranță alegerea țesăturilor din stofă pentru rochii. Robe frumoase din brocart scump, catifea și mătase își puteau permite doar cele mai bogate și mai respectate doamne. Însă, îmbrăcarea în astfel de rochii, a fost foarte dificilă și nobila doamnă avea nevoie de ajutorul unei servitoare. În castele și palaturi, o astfel de servitoare locuia într-o cameră, aproape de camera doamnei, astfel încât să poată fi mereu la îndemână.
the_chamber_maid_brings_tea_1775_pehr_hillestrom


Îți poți decora unghiile de exemplu, cu modele frumoase de rochie, așa că decorațiuni aurii și cele cu sclipici se vor potrivi pentru aceasta. Recomand și metoda de ștampilare cu ajutorul căreia poți crea o manichiură grozavă una, două. :)

Vitralii uluitoare

Îți place și ție să admiri ferestrele din sticle mici colorate? Eu aș putea privi o astfel de minunăție ore întregi!
stained_glass_window_in_the_gothic_revival_chapel_streets_of_dublin_gothic_collection_jenny_rainbow8490826865_2dc58b66dc_b

Interesant:  întotdeauna am crezut că un vitraliu este o fereastră mare, care a fost pictată, dar este greșit acest lucru! Tehnologia din acea vreme nu a făcut posibilă fabricarea unei singure bucăți mari de sticlă, astfel încât ferestrele trebuiau compuse din bucăți mai mici, dar această metodă nu a devenit atât de populară doar pentru că nu aveau altă posibilitate. De exemplu, ideologul medieval al arhitecturii de catedrală abatele Suger, a acordat o semnificație teologică și liturgică extraordinară luminii și culorii ferestrelor mari, prin urmare vitraliile au câștigat popularitate în principal în catedrale și biserici. Îmbinarea sticlelor colorate s-a profilat apoi ca un meșteșug artizanal independent, iar mai târziu această tehnică a pătruns și mai mult în lume dar și în gospodării – fiind folosită pentru decorarea ferestrelor, a ușilor sau doar a părților acestora. Uau!

Chiar și pe unghii, această tehnică este încă extrem de populară, deoarece oferă atât de multe posibilități! Forme geometrice, motive florale, sclipici, pigmenți de lustruire sunt o mulțime - vrei să le încerci și tu?

Cum ți-a plăcut excursia de astăzi în lumea palatelor și a castelelor medievale, ai deja o idee de manichiură și îți pregătești deja instrumentele?  Trimite fotografii cu manichiurile tale în comentariu pe Facebook-ul nostru, ca să mă pot bucura și eu! Inspirează-te!

Autentificare pentru newsletter

Vă interesează noutățile din lumea designului unghiilor? Lăsați-mi aici e-mailul dumneavoastră și eu vă trimit newsletter-ele periodic, direct în căsuța dumneavoastră!