Inspirație din anul 1975: Ziua femeii și moda anilor 70 raportează un comeback!

Inspirații - Inspirație din anul 1975: Ziua femeii și moda anilor 70 raportează un comeback!

04.03.2019

Dragi doamne și domnișoare, Ziua Internațională a Femeii vine din nou! Și pentru că știu cât de mult vă place moda, vă ofer o scurtă prezentate de modă pentru această sărbătoare, inspirată din anul 1975, când Ziua femeii a început să fie sărbătorită oficial. Așadar haideți să luăm inspirație de modă, sau poate un faux pas de modă?

Blugii, mereu moderni

Ce ziceți doamnelor, câte perechi de blugi s-ar putea găsi în dulapul vostru? Skinny, high waist, push up sau boyfriend? O piesă de îmbrăcăminte foarte universală, nu? Se potrivește cu orice ocazie, depinde doar cum îi combinăm cu topul. Dar, ce ar fi să încercați modele de blugi din anii șaptezeci? Poate vă spuneți că pantalonilor tip" clopot " le-a bătur clopotul demult, dar totuși nu au fost mai confortabili decât modelele moderne? Puteți să vă convingeți și singure, în galerie veți găsi câteva piese retro, combinate cu topuri sau cu o jachetă de culoare tipice acelor vremuri. Recunoașteți că, ați purta cu mândrie chiar și acum o astfel de ținută!


Interesant: Deși mulți oameni resping Ziua femeii din mândrie deoarece o asociază cu regimul trecut, originea acestei sărbători merge mult mai departe, încă în 1908, când a avut loc greva unui sindicat al croitoreselor din New York. Data exactă a zilei de 8 martie s-a stabilit fix după primul război mondial sub influența unei mari demonstrații din Sankt Petersburg în anul 1917. În 1975, Ziua Internațională a femeii a fost oficial recunoscută de ONU.

Întâlnire în stilul anilor șaptezeci? Provocare!

Imaginați-vă că, sunteți în fața dulapului și că ar trebui să vă pregătiți de prima întâlnire în stilul anilor șaptezeci. Poate că e complet inimaginabil pentru voi acest lucru și mai bine respingeți din start această provocare. Greșeală! Dacă examinați aceste piese de modă mai aproape, veți descoperi că, croiala și chiar culorile nu diferă mult de hainele la modă în timpul nostru. Cu siguranță, ați face o mare impresie, dar cel mai important lucru este să vă simțiți bine. :) Dacă vă place moda anilor șaptezeci, dar pantalonii stil clopot și bluzele colorate nu sunt nimic pentru voi, puteți încerca măcar o manichiură retro. Anii '70 au fost dominați de stilul disco plin de lumini strălucitoare, iar această tendință a devenit un lucru normal și în manichiură. La modă, pe lângă paietele de pe haine, au devenit și culorile metalice pe unghii. Cea de-a doua jumătate a anilor șaptezeci a fost doar un pas spre anii 80 nebunatici. :)

 Cum s-a născut manichiura "franch"!

Noutatea absolută a fost manichiura franch cu care a apărut Jeff Pink, fondatorul celebrei companii cosmetice ORLY. În 1975, directorul studioului de la Hollywood a venit la el și i-a cerut să facă o manichiură universală care să se potrivească oricărei rochii. Până atunci, era nevoie ca actrițele să își schimbe manichiura de fiecare dată când se schimba scena pentru a-și potrivi lacul cu vestimentația, ceea ce lua mult timp. Așa că a început să experimenteze iar în acest timp a observat un creion alb cu care femeile își decorau vârful unghiilor. I-a venit o idee, dar a vrut să obțină un design mult mai frapant. În acel moment, însă nu se folosea lacul de unghii alb, așa că a sunat la fabrică și a cerut un galon de lac alb. Furnizorul a crezut că Jeff a înnebunit, dar acesta i-a arătat ce aspect final va avea manichiura și a avut până la urmă succes. În plus a avut noroc cu Barbra Streissand și Cher care, au apărut cu această manichiură nouă în emisiunea lui Johnny Carson. De atunci, fiecare femeie și-a dorit-o!
sheknows_com

Primăvară în culori

Se pare că manichiura din anii șaptezeci și-a păstrat locul până în ziua de azi – cred că și vouă vă place să vă decorați unghiile cu pigmenți de lustruire iar manichiura franch a devenit astfel atemporală. Dar îmbrăcămintea? Afară, primăvara se trezește încet iar noi am și uitat de scopurile pe care ni le-am dat de Anul nou de a slăbi în costumul de baie iar acum vitrinele magazinelor ne cheamă să cumpărăm piese noi de primăvară. În ultimii ani, sunt foarte moderne jachetele și șosetele colorate. Designerii de modă de astăzi probabil că s-au inspirat din trecut, deoarece putem găsi multe elemente comune cu vestimentația din trecut! Dacă ne mai jucăm puțin cu culorile, în câțiva ani putem declara o revenire, un comeback perfect! În manichiură, nu uitați să înlocuiți nuanțele albe reci cu un galben cald ca soarele sau să adăugați strălucire cu niște pietrcele Swarovski.

Cadoul meu mic cu ocazia acestei sărbători în forma unei scurte prezentări s-a încheiat. Scrieți-ne în comentariile din profilul nostru de pe FB dacă v-a plăcut și nu uitați să-l distribuiți pentru distracție prietenelor voastre! Bucurați-vă de ziua voastră, femei!

 

Autentificare pentru newsletter

Vă interesează noutățile din lumea designului unghiilor? Lăsați-mi aici e-mailul dumneavoastră și eu vă trimit newsletter-ele periodic, direct în căsuța dumneavoastră!