Cum să obținem unghii lungi, puternice și care nu se rup?

N-o să vă spun de la bun început că este o jucărie. Pentru că, dacă ar fi o jucărie, atunci toate am fi fericite și am umbla vesele cu unghii lungi. Dar nu vă temeți – o să vă dau câteva sfaturi practice la început și, apoi, totul va merge (poate) de la sine. 🙂 Citiți mai departe!

Nu ne vom pierde prea mult timp cu nimic. Am adunat sfaturile de pe internet și de la prietenele mai fericite și vi le-am rezumat în câteva puncte asupra cărora ar trebui să vă concentrați, dacă tânjiți după unghii lungi și puternice. Hai la treabă!

Vitamine

Nu, acum, în niciun caz, nu mă gândesc la toate acele preparate miraculoase care vă ajută cu creșterea rapidă a părului și a unghiilor. Deoarece nu există niciun preparat miraculos. Însă dacă-i asigurați corpului dumneavoastră vitaminele adecvate, puteți avea un ten mai sănătos, păr mai rezistent și unghii care nu se rup atât de mult. Concentrați-vă asupra suficienței de zinc, vitamina E, C și vitaminele din grupa B. Veți vedea că, corpul dumneavoastră vă va fi recunoscător.

Uleiul

Natura nu o păcăliți, fie că vreți, fie că nu, unghiile vor crește întotdeauna cu aceeași viteză. În Wikipedia puteți găsi informația că: “unghia crește, în medie, cu 0,1 mm pe zi”. Adică 3 mm într-o lună! Dar nu jubilați – este vorba de medie, așa că, la o jumătate dintre noi, unghiile vor crește puțin mai încet :).

Ceea ce însă poate avea influență este DE UNDE cresc unghiile (și părul) dumneavoastră. Este loja unghială. Asigurați-i grija corectă și aceasta vă v-a recompensa cu unghii mai rezistente și mai sănătoase. Îngrijiți-vă de cuticulă cu ajutorul uleiurilor de fortificare. (Despre aceasta am vorbit deja în articolul trecut “Acordați-le mâinilor și unghiilor dumneavoastră grija pe care într-adevăr o merită!”, trageți cu ochiul acolo!) Utilizați uleiul de câteva ori pe zi, nu uitați să-l masați peste tot în jurul unghiei și cuticula sănătoasă nu se va lăsa așteptată prea mult!

{product-5a5600953517d} Lacurile de fortificare

…sunt slugă bună, dar un stăpân rău. Dacă vă necăjesc unghiile ca de hârtie, puteți încerca aceste lacuri, poate vă vor ajuta ca unghiile să nu vi se rupă atât de des. Însă dacă aveți unghii de calitate medie ca mine, atunci mai bine nu folosiți astfel de lacuri pe termen lung. Unghia poate fi prea tare și, la impact, în loc să se îndoaie puțin și să se îndrepte la loc, poate să crape și să cadă – ceea ce nu rezolvă problema dumneavoastră, nu-i așa? Și atenție – aceste lacuri nu hrănesc unghiile dumneavoastră! Servesc doar ca suport, au pe unghie doar o funcție mecanică, nu de îngrijire. Și noi, în plus, doar știm că nu este posibilă hrănirea adițională a unghiei – este un țesut mort.

Nu munciți!

Ha, ha, asta-i ușor de spus, nu? De fapt, aș vrea să spun să evitați solicitarea excesivă a unghiilor. Este unul din lucrurile pe care le puteți experimenta ușor, este suficient să nu uitați. Așa că, să nu vă rupeți unghiile, ..:

Nu dezlipiți abțibilduri cu unghii.

Nu deschideți cutiile cu ajutorul unghiilor.

Nu deschideți conservele cu ajutorul unghiei.

Nu deschideți sertarele insidioase.

Nu apăsați butoanele cu ajutorul unghiilor.

“Stați, vreți să spuneți că trebuie să stau jos și să mă las slujită ca o prințesă?” – Nu. Dar fiți creativă și folosiți alte părți ale mâinii sau INSTRUMENTELE. Eu deja îmi deschid conservele cu cuțitul sau îl rog pe soțul meu s-o facă. Eu evit manipularea bucătăriei în care există brățări cufundate (sunt poate sigure pentru copii, dar mai puțin sigure pentru lucrul în bucătărie). Butonul de la WC îl apăs cu articulația degetului. La fel procedez și cu celelalte butoane. Încercați și dumneavoastră, sunt suficiente câteva zile și vă obișnuiți!56374941_m

Fără apă

Inamicul unghiilor lungi este și ținerea prelungită în apă. Pentru spălarea vaselor, nu uitați să vă luați mânuși de protecție (este benefic și pentru epiderma dumneavoastră, dacă nu o veți ține prea mult în detergent). Prin acțiunea apei, unghia devine moale și se poate curba – sigur vi s-a întâmplat așa ceva. Apoi, unghia are tendință mare de deteriorare mecanică, așa că, atenție!

Lac de protecție unghii

Este modalitatea ideală de protejare a unghiilor contra deteriorării. Indiferent dacă vă decideți pentru un lac color sau unul transparent, astfel îi asigurați unghiei un alt strat care va împiedica ruperea nedorită. Parțial vă protejează și contra umidității menționate, dacă nu uitați să înveliți cu lac și marginea liberă a unghiei.

Atenție, nu mușcați!

Nu vă mușcați unghiile. Nu este frumos și nici sănătos pentru dantura dumneavoastră și întinderea mâinii la cineva despre care nu știți dacă adineauri nu avea degetele în gură, nu este prea plăcută. Și, în plus, niciodată nu veți avea unghii frumoase!!! Și aceasta este ideea noastră. În cazul în care, ani întregi, luptați cu acest nărav, încercați să mușcați altceva. De exemplu, gumele de mestecat (dar atenție, pe unele este scris că, în cazul consumului excesiv, pot cauza diaree). Sau puneți-vă pe unghii un lac frumos de care vă va părea rău să-l mâncați :D. Sau faceți-vă unghii false, acestea nu pot fi mușcate așa ușor, și unghiile dumneavoastră vor crește frumos sub cele false! 🙂

Putem porni la treabă! Acum este suficient să așteptați, să nu vă rupeți nicio unghie în timpul așteptării și, după câteva săptămâni, vă puteți bucura de unghii frumoase! Scrieți-mi dacă ați reușit. Eu mai trebuie să aflu cum se îmbracă pantalonii mulați fără să vă rupeți unghia, pentru că tocmai aceasta mi se întâmplă cel mai des. Sfaturile sunt binevenite! 🙂


Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.