Cu unghiile în jurul lumii : Bollywood-ul strălucitor și henna tradițională – acesta este nail art-ul potrivit Indiei!

Inspirații - Cu unghiile în jurul lumii : Bollywood-ul strălucitor și henna tradițională – acesta este nail art-ul potrivit Indiei!

08.05.2018

Celor dintre voi cărora le place istoria sau să călătoriți foarte mult știți că deși India nu face parte din marile puteri ale lumii, istoria și cultura sa sunt total neobișnuite. India ne încântă cu culorile ei - fie cu mirodenii aromate, cu decoruri de sari-uri colorate sau tradiționale. Caracteristicile stilului indian pătrund nu numai în modă, bijuterii dar și nail art-ul nostru îmbrățișează acest stil.

În ciuda problemelor cu suprapopularea și sărăcia, India face salturi uriașe pentru a recupera și a ține pasul cu țările dezvoltate, un aport important la creșterea economiei are cu siguranță și industria filmului Bollywoodian. Bollywood-ul poartă numele unuia dintre centrele industriei de filme indiene din Mumbai. A fost creat din compunerea vechiului nume al orașului - Bombay - și Hollywood, centrul industriei americane de film. Filmele diferă de cele de la Hollywood, în special pentru că aproape toate se aseamănă cu muzicale, chiar și în filmele de acțiune se dansează și se cântă! Heh, imaginați-vă pe Bruce Willis cum aruncă arma și începe să cânte în ritmul muzicii orientale! :)
7suzirj
Filmele  de la Bollywood  ne încântă prin culori, dans și bijuterii frumoase. Nici unghiile nu sunt uitate, iar dumneavoastră  puteți să vă inspirați de un nail art frumos și distinctiv care va fi minunat pentru vara aceasta. Ornamentele  din aur, pigmenții de lustruire și tot ce strălucește și sclipește joacă un rol cheie în această frumusețe a la Bollywood. Dacă doriți să încercați ceva mai îndrăzneț, mai ales după tonurile de primăvară, de pastel obosit, atunci să nu vă fie  frică de nuanțele bogate și decorațiunile abundente, pariați pe acest stil neobișnuit!

bollywood_dancing_1_678x381

Ați prins deja gustul acestui stil de India, dar nu aveți curajul să încercați o manichiură atât de expresivă? Nicio problemă! Inspirați-vă de la decorarea tradițională cu care se înfrumusețează miresele indiene. Știți deja la ce mă gândesc? Henna, desigur! Henna este o pastă din plante, care cresc  în climatul montan al Asiei. Această plantă conține lawsonă, un pigment care, în combinație cu proteine cauzează colorarea. În plus în afară de colorare, henna are, de asemenea, multe alte efecte benefice și se folosește de exemplu pentru păr. Da, da, henna, în ciuda aspectului său neatrăgător, poate să facă cu blănița adevărate miracole. :)
mehndi_2
În India, henna este folosită foarte des, în special pentru decorarea mâinilor mireselor indiene, dar de asemenea este pictată pe picioare și pe alte părți ale corpului.

Curiozitate: La nunțile indiene interesantă  este ceremonia Mehndi, un ritual de dinaintea nunții și  care are loc în ajunul nunții. Un artist profesionist de henna aplică modele la brațele și picioarele  miresei. Există , de asemenea, multe superstiții în jurul pictării cu henna. Una dintre ele este că mireasa, nu ar trebui să facă anumite treburi prin casă până când culoarea este încă vizibilă . Cele mai multe mirese doresc ca culoarea  întunecată să rămână cât mai mult timp pentru că aceasta înseamnă că vor avea o căsnicie mult mai fericită și o relație bună cu soacra lor (pariez că mai ales în legătură cu soacra, preferă să nu-și mai spele mâinile pentru câteva zile, ha, ha :)).

Unele modele au chiar și o formă  simbolică. De exemplu, diamantul înseamnă  iluminare, semiluna înseamnă nou-născut, păunul simbolizează iubirea, dorința și pasiunea.
bollywood_bridal_bangles
Pe unghii, decorațiunile în stil henna  se pot realiza cu ușurință cu benzi autocolante, iar ornamentele pot fi realizate și manual de către cei îndemânatici de exemplu cu stiloul de decorare RAPIDOGRAPH.
Se vor bucura și cele care preferă nunanțele naturale  „nude“, deoarece peste nuanțele în tonurile nude, foarte bine ies  în evidență modelele în alb-negru. În locul bijuteriilor sofisticate pe unghii puteți aplica  pietre decorative pentru a face manichiura impecabilă. Ei bine, dacă aveți posibilitatea puteți încerca și decorarea cu henna pe mâini, începând cu decorarea unghiilor continuați cu încheietura mâinii sau chiar mai departe. Foarte potrivite  pentru festivalurile de vară! :)

Înainte de a pleca din India și a merge în alt loc în următorul capitol, consider că trebuie să mă opresc la nunțile indiene. E bine! Știați că nunțile indiene sunt atât de costisitoare încât familiile fac economii de câțiva ani? Nici nu e de mirare, având în vedere toate rochiile frumoase, bijuteriile, decoratiunile ... Și mai ales că la nuntă unde sunt atât de mulți invitați (chiar și o mie) logodnicii de multe ori nici nu cunosc toți invitații.

Dacă miresele de la noi devin prințese în ziua nunții, miresele indiene se schimbă direct în zeițe! Cu machiajul european obișnuit, nu ați putea merge la o nuntă în India, acolo se fac pregătirile intr-un mare fel. Pentru a vă imagina mai bine acest lucru, am câteva fotografii ale unei astfel de nunți indiene pentru dumneavoastră. E ceva, nu?
indian_bridal_look


Sper că v-ați bucurat de prima călătorie cu manichiuri exotice și veți veni din nou data viitoare! Dacă ați încercat deja un nail art similar, trimiteți-mi poze pe Facebook, sunt curioasă de ideile dumneavoastre minunate! Până atunci vă doresc zile frumoase și o mulțime de decorațiuni încântătoare.

Sursă ilustrații: pinterest

Autentificare pentru newsletter

Vă interesează noutățile din lumea designului unghiilor? Lăsați-mi aici e-mailul dumneavoastră și eu vă trimit newsletter-ele periodic, direct în căsuța dumneavoastră!