Cu unghii din întreaga lume - misterioasă și înfiorătoare, Japonia plină de inspirație!

Inspirații - Cu unghii din întreaga lume - misterioasă și înfiorătoare, Japonia plină de inspirație!

28.08.2018

Bine ați venit în Țara soarelui răsare! Astăzi, vom admira manichiuri inspirate de bogata cultură japoneză pe care japonezii o păstrează cu strictețe de sute de ani. Japonia este, pe de o parte, o țară foarte modernă și dezvoltată, dar în același timp valorile tradiționale și conservatoare persistă în societate și obiceiuri. Dar cum e cu unghiile? Și aici există contradicții. Să vedem!

După cum am menționat în introducere, Japonia este plină de contradicții. Sincer, ce vă vine în minte când auziți despre această țară frumoasă? Temple antice, kimonouri  tradiționale ale geișelor, samurai curajoși sau tehnologie de ultimă oră și personaje din desene animate? Toate se potrivesc, pentru că aici le găsim într-adevăr pe toate.

Cum ne putem inspira din frumusețea și cultura japoneză în ce privește manichiura? Mai presus de toate, Japonia este o țară cu o natură fermecătoare! Cu siguranță, sunteți fascinate de sakura, florile cireșului japonez și de grădinile japoneze pline cu flori. Arbori înfloriți, motivele plantelor sau păsările delicate vor arăta grozav și pe unghii. Puteți alege tonuri fine, în nuanțe pastelate de primăvară sau să vă jucați cu contrasturi, în special alb, negru și roșu care este o combinație minunată!
nh_t_b_n


Mie personal, cel mai mult îmi plac la Japonia geișele. Geisha înseamnă artistă sau pesoană a artelor, o damă de companie care în același timp este și dansatoare și interpretă de artă tradițională japoneză a cărei sarcină principală este de a distra bărbații în societate. Geisha este un simbol tipic și caracteristic Japoniei; în Occident, acestea sunt confundate în mod eronat cu prostituatele de lux. Pentru gheișe este tipică îmbrăcămintea lor - kimono-ul, precum și machiajul foarte evident. Încercați să vă decorați unghiile cu modele de tip gheișa, modele de pe kimono-urile acestora  sau de pe evantaie! Va fi o muncă mai laboriosă, dar rezultatul merită, ce spuneți? :)
d28313fc0f1e04a99e0e240717fbf417
Știați că...

Gheișa mergea la coafor o dată pe săptămână, pentru că coafura acesteia era foarte dificilă, părul acesteia fiind tratat cu o ceară fierbinte pentru a ține coafura.Timp de o săptămână, gheișa trebuia să își mențină coafura în stare perfectă, prin urmare somnul a era foarte incomod. Nu doar că vizita coaforului a durat o veșnicie, dar a fost și foarte costisitoare.Vă puteți imagina așa ceva? Eu una nu!
geisha_maiko_2


Pe lângă aspectele conservatoare și tradiționaliste, există și al doilea aspect  - cel liberalist, modern și vesel. :) Cele mai cunoscute personaje animate, cum ar fi pisicuța Hello Kitty sau popularul Pokemon, provin din Japonia. Le-ați adunat și voi la rândul vostru? :) Un mare hit sunt de asemena așa numitele kawaii animale și motive."Kawaii" în japoneză înseamnă drăguț și așa se numește o întreagă cultură populară care include nu numai personaje din desene animate, ci și modă și aspect general. Motive drăguțe pentru decorarea unghiilor nu sunt niciodată prea multe, că doar arată atât de frumos!
visit_japan_with_hello_kitty
13013_main

Ce ziceți de călătoria noastră prin Japonia? Sper că v-a plăcut și că vă gândiți deja cum va arăta manichiura următoare. Buchete de flori, gheișe sau animale? Arătați-ne realizările voastre în comentarii pe Facebook-ul nostru! Până atunci vă doresc o mulțime de idei interesante!

 

Autentificare pentru newsletter

Vă interesează noutățile din lumea designului unghiilor? Lăsați-mi aici e-mailul dumneavoastră și eu vă trimit newsletter-ele periodic, direct în căsuța dumneavoastră!