Articol special de Paști: Tehnica „water marble“ va decora nu numai ouăle dar și unghiile tale

Poate că și în acest an ai aceeași dilemă ca de fiecare dată,  cum să îți surprinzi oaspeții de Paște cu cele mai originale decorațiuni pe ouă? Am o sugestie excelentă pentru tine! Încearcă tehnica de decorare water marble. Ai auzit despre aceasta? Da, e adevărat că se folosește pentru unghii. Dar, în articolul de azi vei vedea cum o poți folosi într-un mod diferit, astfel încât să atragi atenția nu doar cu o manichiură fermecătoare, dar și cu o decorare pe ouă netradițională.

Despre ce este vorba?

Dacă nu ai auzit niciodată de această tehnică, citește cu atenție acest articol. Este un decor pe unghii original care amintește remarcabil de marmură. Prin urmare, mai este cunoscut și ca tehnică cu efect de marmură. Vestea bună este că, pentru a crea această splendoare pe unghii nu ai nevoie de multe lucruri. Ai nevoie doar de un castron cu apă la temperatura ambiantă, de câteva lacuri de unghii obișnuite de mai multe culori, de o scobitoare sau de un baston și de acetonă sau vaselină.

Cum să procedezi?

  1. f00d148695f33a29a597c9fabdd752f1Mai întâi pregătește un vas plin cu apă la temperatura ambiantă.
  2. Folosind pensula din sticluță, picură o picătură de lac de unghii în apă, indiferent de culoare. Lacul se întinde pe suprafață și formează un cerc de culoare. Treptat adaugă alte picături de altă culoare în centrul fiecărei pete noi. Adaugă atât mai multe culori câte dorești. Nu se pun limite imaginației!
  3. Ai obținut o țintă imaginară din culori? Excelent! Acum trebuie să te hotărăști, dacă, lași vraja de culori în starea inițială iar în acest caz poți începe decorarea unghiilor imediat sau vrei să te mai joci puțin cu aspectul final al modelului. Dacă vrei să înbunătățești puțin opera ta de artă, ia un bețișor din lemn de portocal sau o scobitoare. Împarte cu el ținta în mai multe părți mai mici. La fel cum ai împărți un tort în felii mai mici. Acum vine momentul cel mai important! Înainte de a scufunda unghiile în apă, ia o cantitate de vaselină sau un protector pentru cuticule și aplică pe pielea din jurul unghiilor. Acest lucru va împiedica ca lacul să se lipească de piele.
  1. Iar acum uraaa, cu unghiile în apă, fiecare deget separat. Lasă puțin unghia în apă după care folosește-te de scobitoare pentru a rupe restul lacului în exces de pe unghie. Repetă toată procedura pentru fiecare unghie în parte.
  2. Ești gata! E mult mai ușor decât pare, nu-i așa?
Vrei să strângi deja toate instrumentele și să dai fuga la prietena ta ca să te lauzi cu noua ta manichiură? Stai puțin! Ce ai zice de un water marble pe ouăle de Paște? Poți să le decorezi exact în același fel ca și unghiile tale și doar apoi vei avea un motiv de laudă adevărat!!

Ferește-te de 3 erori care pot strica efectul final

Pentru un efect perfect al lucrării de artă, este bine să eviți câteva mici greșeli care l-ar putea strica. Am să îți dezvălui care sunt acestea:

    1. Regula nr. 1 este să folosești apă la temperatura camerei! Apa rece nu va permite ca lacul să rămână la suprafață și să producă efectul dorit. În plus, s-ar lucra foarte rău la decorare cu el.
    2. Evită să folosești lacuri vechi, uscate sau prea groase. Cu siguranță nu vor colabora cu tine așa cum ai dori. Alege o nuanță trendy și un lac nou.
    3. Lucrează rapid. Apă sau nu, lacurile se usucă și pe suprafața ei. De aceea adaptează viteza muncii acestui aspect. Dacă lacurile se usucă, este posibil ca ele să nu se prindă pe unghii în toată frumusețea lor, ci mai degrabă se vor prinde niște bucăți din lac. Și asta ar fi un mare păcat!

Post navigation

Lăsați un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.