Artă pe unghii în ritm de dans: Străluciți pe ringul de dans în ritmul valsului și al salsei!

Inspirații - Artă pe unghii în ritm de dans: Străluciți pe ringul de dans în ritmul valsului și al salsei!

16.04.2019

Au trecut poate deja câțiva ani de când ați umblat la școala de dansuri, iar dansul a rămas în continuare unul din hobby-urile voastre și ori de câte ori se ivește ocazia de a dansa, profitați de ea din plin. Articolul de astăzi este inspirat tocmai din dans și din culorile înviorătoare asociate cu costumele de dans!

Poate că nu pare așa, însă pentru a învăța să dansezi este nevoie de multă muncă grea și de mult antrenament pentru fi bun în ale dansului, dar rezultatul merită, de exemplu atunci când vă puteți arăta cât de fraiere sunteți la o petrecere sau nuntă, nu-i așa? :) Acum, indiferent dacă participați la cursuri de dans sau dansați doar ocazional, arta pe unghii inspirată de dans poate fi cu adevărat experimentată de fiecare dintre voi!

De la țopăiturile din peșteră la grația în sala de dans

Dansul își are rădăcinile în vremurile preistorice, când oamenii și-au exprimat sentimentele prin mișcare și, de asemenea, au imitat mișcările animalelor. Tot prin dans obișnuiau să sărbătorească unele activități la care au avut succes, cum ar fi o vânătoare reușită, dar dansul lor a fost unul ciudat, primitiv, foarte îndepărtat de figurile grațioase din timpurile noastre. De-a lungul timpului, odată ce omul a evoluat s-a schimbat și percepția lui despre sine și lumea din afară, oamenii au început să adauge grație și dexteritate mișcărilor de dans și să devină treptat o parte integrantă a vieții de zi cu zi.  În Evul Mediu dansul a fost desconsiderat pentru câțiva ani, iar perioada lui de glorie a apărut numai în Renaștere - cu siguranță vă amintiți de dansurile impresionante și de frumoasele rochii de doamne din filmuri! :)
feature_baroque_music_3_fma
Astăzi, există o mulțime de tipuri de dansuri, așa că haideți să enumerăm câteva dintre ele pe care le știți cel puțin din auzite. Să-i dăm drumul!

Valsul vienez cu împărăteasa Sissi

Valsul vienez este unul dintre cele mai cunoscute tipuri de dans din lume. Este deasemenea cel mai vechi dintre dansurile de bal contemporane. Acesta a apărut în a două jumătate a secolului al XVIII-lea, evoluând din dansul popular nemțesc și landlerul din Austria. Putem spune că valsul a fost un dans revoluționar - dansurile europene de societate erau comunale și secvențiale – dansatorii participau într-un model pre-setat, fie separați, fie drept cuplu, către exterior, confruntând astfel spectatorii. Valsul vienez a schimbat acest lucru, cuplurile fiind independnete unul de altul, iar partenerii întorși unul către altul și chiar a permis cuplului să vorbească în timpul dansului, ceea ce nu a fost posibil în menuetele și polcile vechilor dansuri tradiționale. Doamnele au purtat rochii fabuloase de culori deschise, cu diademe strălucitoare în păr și mănuși pe mâini. Domnii purtau o haină elegantă, iar moda la aceste baluri se limita cel mai des la culorile alb-negru. Tocmai aceste culori sunt potrivite pentru toți iubitorii de vals și tonuri fine de culoare - iar o pietricică de decorare sau un pigment fin de lustruire poate îmbunătăți manichiura la fel de bine. :)
vladimir_pervunensky_the_viennese_waltz

Polka nu numai la petreceri

Începutul răspândirii dansului și acompaniamentului muzical numit polca este atribuită, în general, unei tinere femei, Anna Slezáková (născută Anna Chadimová) în jurul anului 1830 în Boemia. Prin 1835, acest dans s-a răspândit în sălile de bal din Praga. De acolo, s-a răspândit la Viena prin 1839[2] și în 1840 a fost introdus la Paris de către Raab, un indtructor de dans din Praga. A fost atât de bine primit atât de dansatori, cât și de instructorii de dans din Paris că popularitatea sa a fost menționată ca „polkamania”. Dansul s-a răspândit în curând la Londra și a fost introdus în America în anul 1844. A rămas un dans popular până la sfârșitul secolului al XIX-lea, când va fi înlocuit de step și de noi dansuri ragtime. Astăzi o cunoaștem în principal din folclor și din evenimentele tradiționale de sărbători nu numai în Republica Cehă, ci și în Slovacia și într-o măsură mai mică și în România. Dansurile tradiționale în general sunt asociate cu costumele naționale sau regionale tradiționale din Europa, care sunt acum doar un simbol al sărbătorilor și obiceiurilor naționale populare reînnoite și a mândriei naționale. Broderiile și modelele deosebite sunt cele care inspiră manichiura pentru polcă și alte dansuri populare - încercați flori de diferite culori și unele modele de stickere. Ce mai frumusețe!

Interesant: În anul 2018,  brandul de lux Christian Dior
 "a furat" costume populare tradiționale românești prin faptul că a copiat sută la sută modelul unui cojoc tradițional din Țara Beiușului, județul Bihor, și l-a inclus în colecția ce urma să fie lansată în  vara acelui an.  Astăzi cei de la Dior își freacă mâinile de bucurie, deoarece interesul pentru îmbrăcămintea inspirată din patrimoniul etnografic este în creștere.
144123

Cizme și pălărie în stil country!

Dansul country este o denumire colectivă pentru un grup foarte mare de dansuri, a cărui popularitate a durat secole de-a rândul. Sunt dansuri de grup și foarte sociale, constând din figuri tipice și variații spațiale interesante, în care contactul nu se limitează la un singur partener de dans. Coreografia distinctă și sofisticată a acestor dansuri plăcute le permite dansatorilor să danseze practic cu toată lumea. Când vine vorba de vestul sălbatic, vă gândiți probabil la haine din piele, cai, deșert inospitalier, cactuși și diferite modele de poncho. Cele mai potrivite nuanțe de manichiură pentru moda country, sunt tonurile de bej și maron, iar un pic de pulbere aurie vă va aminti de adevărata febră a aurului din vestul sălbatic.
dance_outlaw


Ritmuri latino-americane pe plajă și în living

Unul dintre cele mai atractive dansuri, în care se dansează corp la corp este cunoscut mai ales din America de Sud și Centrală, și ce să mai vorbim, și din filmul popular Dirty Dancing. :) Cha-cha cubaneză, salsa sau samba braziliană îi îndeamnă adesea și pe cei care nu dansează în mod obișnuit, cel puțin să miște ușor din șolduri chiar și în activitățile obișnuite la domiciliu iar în ce mă privește, nu odată am avut drept partener de dans o mătură sau un mop obișnuit. :) Cu samba și costume excentrice ne-am întâlnit într-unul din articolele anterioare ale seriei Cu unghii în jurul lumii, pentru a vă reaminti acest articol faceți clic aici. :) Din modelele și culorile costumelor, este clar că, la un asemenea costum este nevoie și de o manichiură distinctivă și de aceea foarte potrivit va fi un efect ombre colorat , nuanțe neon și decorațiuni strălucitoare. Ce combinație de culori vă place mai mult? :)
1200_6149_latin_dances_photo3
Sugestie: Dacă doriți să aveți o decorare mai evidentă puteți folosi bijuteriile frumoase de unghii!

Deci, cum v-a plăcut articolul de azi, inspirat de dans? Sper să vă împărtășiți ideile cu mine pe Facebook, până atunci însă, inspirați-vă! :)

Autentificare pentru newsletter

Vă interesează noutățile din lumea designului unghiilor? Lăsați-mi aici e-mailul dumneavoastră și eu vă trimit newsletter-ele periodic, direct în căsuța dumneavoastră!